[imza_template desc="Sevgim Begüm YAVUZ,Habip ATAM,Fahrettin ÖZTÜRK" arry="Sevgim Begüm YAVUZ,Habip ATAM,Fahrettin ÖZTÜRK"][/imza_template]

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat Davası’nda verdiği müebbet hapis kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 emekli generalin tutuklanmalarına devam ediliyor.

Dün dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Çetin Doğan ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Çevik Bir, Muğla’da tutuklanmıştı. Emekli generallerden Hakkı Kılınç da dün Antalya'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çıkarılan yakalama kararının ardından 14 sanıktan Ankara’da ikamet eden Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker cezaevine gönderildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 4 komutan, sağlık kontrolünün ardından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

İSTANBUL'DA 5 GÖZALTI

Haklarında yakalama kararı çıkarılan diğer emekli paşaların gözaltı süreci bugün de devam etti. Adresi İstanbul’da olan 5 isim için mahkemeden emniyete yazı gönderildi. İstanbul'da ikamet eden emekli komutanlar Orgeneral Ahmet Çörekçi, Koramiral Aydan Erol, Orgeneral İlhan Kılıç ve Tümgeneral Kenan Deniz gözaltına alındı. Korgeneral Çetin Saner ise Silivri Adliyesi’ne giderek teslim oldu.

NEZARETTE BEKLETİLDİ

İşlemleri tamamlanan emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.  Çörekçi'nin, sağlık sorunları ve yaşı dolayısıyla, savcılık işlemleri süresince adliyenin nezarethanesinde beklediği öğrenildi. Çörekçi'nin ardından İşlemlerinin ardından Emekli Orgeneral İlhan Kılıç, Emekli Koramiral Aydan Erol ve Emekli Tümgeneral Kenan Deniz de tutuklanarak Silivri cezaevine gönderildi.

KENDİSİ TESLİM OLDU

Tuğgeneral İdris Koralp’ın ise Bursa’da olduğu belirlendi. Öte yandan adresi İzmir’de bulunan ve İzmir Emniyetince aranan Korgeneral Çetin Saner'in de Silivri’de emniyete giderek teslim olduğu öğrenildi.

 

 

NE OLMUŞTU

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında, dönemin komutanları Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, İlhan Kılıç, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “darbeye teşebbüs” suçundan verilen müebbet hapis cezasını onamıştı. Kararın kesinleşmesinin ardından 14 sanık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı çıkarmıştı.

[old_news_related_template title="14 emekli generalin rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderildi" desc="Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 sanıktan Çetin Doğan ve Çevik Bir, tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Adliye çıkışında açıklama yapan Çetin Doğan 'Sözün bittiği yerdeyiz' dedi. Öte yandan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası onanan 28 Şubat davası sanıklarının rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/cetin-dogan-foto-iha_16_9_1629383566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/28-subat-saniklarinin-rutbeleri-sokulmesi-icin-genelkurmay-baskanligina-yazi-gonderildi-6602349/"]

[old_news_related_template title="Çevik Bir ve Çetin Doğan dahil 14 isim hakkında tutuklama kararı" desc="Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/mahkeme_16_9_1629297516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cevik-bir-ve-cetin-dogan-dahil-14-isim-hakkinda-tutuklama-karari-6600503/"]