Yangın, 3 gün önce Genç ilçesi Servi bölgesinde Güzeldere ve Dedebağı köylerindeki ormanlık alanda çıktı. Bilinmeyen bir nedenle kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangının ilk gününden itibaren bölgede Orman İşletme İl Müdürlüğü ekipleriyle, jandarma, korucular ve vatandaşlar müdahale etmeye başladı.



BUGÜN KONTROL ALTINA ALINMASI BEKLENİYOR

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nden yangın söndürme personelleri, Kahramanmaraş ile Adana'dan helikopter desteğinin verilmesiyle yangını kontrol altına alma çalışmaları yoğunlaştırıldı. 45'i yangın söndürme işçisi olmak üzere jandarma, korucu, diğer kurum personelleri ve vatandaşların yoğun çabasıyla yangının ilk aşamada yerleşim yerlerine ilerlemesi durduruldu. Havadan 2 helikopterin bugün destek vermesiyle birlikte yangın ise yüzde 70 oranında kontrol altına alındı. Bugün bölgede süren çalışmalarla birlikte yangının tamamen kontrol altına alınmaya çalışıldığı aktarıldı.

VALİLİK: 2 BİN 500 HEKTAR ALANIN ETKİLENDİĞİ DEĞERLENDİRİLMEKTE

Valilikten Genç ilçesinde günlerdir süren orman yangınına ilişkin açıklama yapıldı. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 hektarlık alanın etkilendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

* 25 Haziran 2021 günü öğle saatlerinde Genç ilçemizin Güzeldere ve Dedebağı köylerinde meydana gelen orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizce aynı saatlerde müdahale çalışması başlatılmıştır.

* İlerleyen saatlerde İl Jandarma Komutanlığı, Bingöl Belediyesi, İl Özel İdaresi, Genç Kaymakamlığı, Genç Belediyesi ve Dimin Maden Şirketi araç ve personeli yangının daha büyük mağduriyetlere yol açmaması için bölgede seferber edilmiş, yangına müdahale çalışmaları gece gündüz aralıksız sürdürülmüştür. Kuraklık ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yangın alanının genişlemesi üzerine Orman Genel Müdürlüğü'nden yangın söndürme helikopteri talep edilmiştir.

* Yangına müdahale çalışmalarımız halen 2 helikopter, 8 arazöz, 4 itfaiye, 3 loader, 1 dozer, 2 ilk müdahale aracı, 1 ekskavatör, 3 su ikmal aracı, 45 Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Genç İlçe Jandarma Komutanlığı emir komutasında 3 tim, 1 güvenlik korucusu timi ile devam etmektedir. Zamanında gerçekleşen müdahaleler neticesinde orman yangınının yerleşim yerlerine ulaşmaması ve herhangi bir can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir.

* Şu ana kadar yaklaşık 2.000- 2.500 hektar alanın yangından etkilendiği değerlendirilmektedir. Yangın ile mücadelede görev alan bütün kurumlarımıza ve personelimize katkılarından ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Devletimiz daima bütün imkanları ile vatandaşının yanında ve hizmetinde olmaya devam edecektir. İHA-DHA

[old_news_related_template title="Orman yangınları sürüyor; yerleşim yerleri tahliye edildi" desc="Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle bazı evler tahliye edildi. Aynı saatlerde bir yangın da Denizli'de çıktı, hızla yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangının söndürüldüğü belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/1-6_16_9_1624802292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/osmaniyede-orman-yangini-yerlesim-yerleri-tahliye-edildi-6508854/"]

[old_news_related_template title="Marmaris'te orman yangını: 1 işçi şehit, 1 polis yaralı" desc="Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Genel Müdürlüğü bir personelin söndürme çalışmaları sırasında şehit olduğunu duyurdu. Evli ve iki çocuk babası 38 yaşındaki Görkem Hasdemir'in yangına ilk müdahale olan ekipte olduğu ve rüzgarın aniden ters dönmesiyle alevlerin içerisinde kaldığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/resimid_181409741_18140974_16_9_1624794707.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmariste-orman-yangini-4-6508500/"]

[old_news_related_template title="Nerede bu yangın söndürme uçakları?" desc="Yazın gelmesiyle birlikte Türkiye'nin en güzel ormanları peş peşe yanmaya başladı. Dün Kaş, Dalaman, Tarsus ve Genç'te orman yangınları çıktı. Bugün ise Marmaris’ten acı haber geldi… Dikkat çeken ise haziran ayı boyunca gerçekleşen yangınların hiçbirine yangın söndürme uçağı ile müdahale edilmemesiydi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/yangin-sondurme_16_9_1624789081.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/nerede-bu-yangin-sondurme-ucaklari-6508638/"]