Çayeli ilçesi Kanlıdere mevkisinde, pazartesi günü serinlemek için denize giren Hasan Furuncu, akıntıya kapıldı. Dalgalarla bir süre mücadele eden Furuncu, gözden kayboldu.

İhbarla bölgeye gelen AFAD, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri, Furuncu için arama çalışması başlattı. Furuncu'dan ize henüz rastlamayan ekipler, 6'ncı günde de arama çalışmalarını sürdürdü. Sahil Güvenlik ekipleri denizde, AFAD ekipleri de kıyıda tarama yaptı.

"İNŞALLAH KARADENİZ, BABAMI BİZE GERİ VERİR"

Kıyıda çalışmaları izleyen Hasan Furuncu'nun oğlu Selçuk Furuncu ise şöyle konuştu:

* Bir mucize olsa ve babam sağ çıksa ama şu anda bedenine ulaşmaktan başka bir şey düşünemiyoruz. Babam durgun suda bile denize girmek istemezdi. O gün ne oldu, ne yaşandı, o dalgaların arasına nasıl girdi; bilmiyoruz.

* Koşa koşa denize girmiş, yanındakiler uyarmış ama o suya atlamış. Dalgaların arasında baygınlık geçirdiğini düşünüyoruz çünkü görüntüde sadece ‘İmdat’ diye bağırıyor ve hiçbir çabalama görmüyoruz.

* Ekipler ona ulaşabilmek için her türlü çalışmayı yapıyor ama henüz bir sonuç yok. Bulunana kadar burada beklemeye devam edeceğiz. İnşallah Karadeniz, babamı bize geri verir.

GÜRCİSTAN KIYISINDA CESEDİ BULUNDU

Hasan Furuncu'nun, 181 kilometre uzaklıktaki Gürcistan'ın Poti şehrinde, sahil kıyısında cansız bedeni bulundu. Gürcistan ve Türkiye'deki görevliler arasında yapılan görüşmelerle üzerindeki kolyeden teşhis edilen Furuncu'nun cansız bedeni, işlemlerin ardından ailesine teslim edilecek. DHA



[old_news_related_template title="Deniz kaplumbağası ölü bulundu" desc="Antalya'nın Demre ilçesinde, nesli tükenmekte olan yeşil deniz kaplumbağasının (chelonia mydas) denizde ölüsü bulundu. Ekipler tarafından karaya çıkarılan ölü kaplumbağa, sahildeki uygun alana gömüldü. İnceleme yapan ekipler, yeşil deniz kaplumbağasının, motor çarpması sonucu öldüğünün tahmin edildiğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/10/iecrop/resim4_18240651_16_9_1625910601.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/deniz-kaplumbagasi-olu-bulundu/"]