Covid-19 önlemleri kapsamında birçok ilde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altına uygulanan toplu taşıma kısıtlaması kaldırıldı.

YAKLAŞIK İKİ AYDIR UYGULANIYORDU

İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda İstanbul'da corona virüs önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021’den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altına toplu taşıma yasağı gelmişti.

Yeni kontrollü normalleşme önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı.

Yüksek risk grubunda bulunan İstanbul'da da 4 Mart 2021 itibariyle yasak kalkmış oldu. Çok yüksek risk grubundaki şehirlerde yaş kısıtlaması ise devam ediyor.

TOPLU ULAŞIM YASAĞININ KALKTIĞI İLLER

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

YASAĞIN DEVAM ETTİĞİ İLLER

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

[old_news_related_template title="65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı kalktı mı?" desc="Risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü vatandaş ve virüsün yayılmasında en etkin yaş grubu olarak gösterilen 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde kaldırıldı. İşte 65 yaş üstü için yasağın kaldırıldığı ve kısıtlamanın devam ettiği iller..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/02/iecrop/65-yas-ustu-depo_16_9_1614672311.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/65-yas-ustu-ve-20-yas-altina-sokaga-cikma-yasagi-kalkti-mi-6290240/"]