Karamürsel ilçesinde tesisatçılık yapan Akif Demir'in kızı, 6 Ağustos 2013 tarihinde polise başvurup babasına ulaşamadığını söyledi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonuçsuz kaldı. Ailesi de Demir'in yurt dışına gittiğini düşündü.

Kayıp ve faili meçhul dosyaları tekrar açan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, Akif Demir’in dosyasını yeniden ele aldı. Titiz bir soruşturma yürüten ekipler, Demir'in o dönemdeki banka hesaplarını inceledi, borçlu ve alacağı olduğu kişileri araştırdı.

Ekipler, Demir'i tanıyanların ifadelerine başvurarak tartıştığı ya da arasının bozuk olduğu kişilerin listesini çıkardı. Yapılan araştırmalarda C.M. (30) ve H.Ö. (40) isimli kişiler, şüpheli olarak değerlendirildi.

Polis ekipleri, dün gece Karamürsel ilçesi Kızderbent Mahallesi'nde eş zamanlı düzenlediği operasyonla 2 şüpheliyi gözaltına alındı. Şüpheliler, yapılan ilk sorgularında Akif Demir'i para meselesi yüzünden öldürdüklerini itiraf etti.

Akif Demir ile tartıştıklarını ve Kızderbent Mahallesi'ndeki ormanlık alanda araç içerisinde tabanca ile vurarak öldürdükten sonra cesedini Aktoprak mevkiindeki uçurumdan attıklarını söyleyen şüpheliler, bölgeye götürülerek yer göstermesi yapıldı.

Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. H.Ö.'nün evinde yapılan aramada, olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen C.M. ve H.Ö., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Yasak aşk cinayetinde çarpıcı detaylar! Görümcesine gidip kahve keyfi yapmış" desc="Yasak aşk yaşayan eşiyle tartıştıktan sonra kayın babası tarafından öldürülen Mustafa Güven cinayetiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Güven’in tutuklanan eşinin, cinayetten sonra görümcesinin evine gidip kahve keyfi yaptığı ortaya çıktı. Cinayeti işleyen kayın baba ise ara ara ormanlık alana gidip cesedi kontrol etmiş." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/04/iecrop/yasak-ask-cinayeti2-foto-iha-1_16_9_1612424512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yasak-ask-cinayetinde-carpici-detaylar-gorumcesine-gidip-kahve-keyfi-yapmis-6242782/"]