DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Siverek DEVA Partisi İlçe Başkanı Cuma Şirin’in de katılımı ile Siverek’te yaşayan, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılanıp hakkında güvenlik tedbirine hükmolunan 96 yaşındaki Aliye Yabansu’yu evinde ziyaret etti. Akabinde Tüysüz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"HAKARET SUÇUYLA YARGILANDI, GÜVENLİK TEDBİRİ KAPSAMINDA HASTANEYE YATIRILDI"

* Bir ülke düşünün ki birkaç ilin nüfusundan çok daha fazla kişi kendi Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması geçirmiş olsun. Yargının iş yükünün ağırlıklı bir kısmını bu soruşturmalar oluşturuyor. Kraldan kralcılık maalesef en tepede… En çok zulmedenin en çok kolay yükseldiği liyakatin değil sadakatin hakim olduğu bir devirde yüzlerce koruma ve konvoyun yanında yargı içinde de hakimlik savcılık görevinin unutulduğu herkesin Cumhurbaşkanı korumasına soyunduğu bir dönemi yaşıyoruz.

* Aliye Yabansu, Siverek’te yaşayan kimlikte 96 ancak yakınlarının beyanına göre gerçekte 100’ün üstünde yaşıyla Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılanmış cezai ehliyeti olmayınca kraldan kralcıların ceza verememesi sebebiyle 'madem ceza veremiyorum süründürürüm' mantığından hareketle cezadan beter olan güvenlik tedbiri kapsamında bir hastaneye yatırılması ve tedavi edilmesi ıslah edilmesi için Kayseri’deki bir hastaneye sevkine karar verilmiş. Ve üstelik bu kişi %94 engelli. Başkasının yardımı olmadan adım atamıyor, Sağlık Kurulunun verdiği rapora göre de seyahat edemez.

* Bu muamelenin 80 darbesinde yaşı küçük olduğu için idam edilemeyen Erdal Eren’in bir gecede mahkeme kararıyla yaşının büyütülerek idam edilmesinden farkı var mı? Olayı basından öğrenmemiz üzerine evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulunmak istedik.

DEVA ÜYELERİNİ POLİS SANDI, GÖZYAŞINA BOĞULDU

Ahmet Tüysüz, Aliye Yabansu'yu ziyaretlerinde yaşlı kadının kendilerini polis sanarak gözyaşına boğulduğunu söyleyerek, "Bizi polis sanmış, onu almaya geldiğimizi düşünmüş. Çocuklaşmış halde gözyaşlarına boğuldu. Kulakları duymadığı için ona geliş nedenimizi ancak yakınlarının yardımı ile aktarabildik" dedi.

"YARGININ BU KADAR İNSANLIKTAN ÇIKTIĞINA İLK KEZ TANIK OLUYORUZ"

"Yargının bu kadar insanlıktan çıktığına ilk kez tanık oluyoruz" ifadelerini kullanan Tüysüz, bundan 45 yıl önce Yargıtay tarafından verilmiş bir karara atıfta bulunarak “Hakim; insana, tabiata, gerçeğe, olağana sırt çevirmeden ve katı kalıplar içinde sıkışıp kalmadan uyuşmazlığa insan kokusu taşıyan bir çözüm getirmek zorunluluğundadır“ dedi ve şöyle ekledi:

* Son olarak 'hiç kimseden korkmayın kimsenin size hesap sorma pozisyonu yok vicdanınızdan başka' diyor ve DEVA Partisi olarak siyasallaşmış vicdandan yoksun bu insanlık dışı karardan ve bu vahim yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz. Yargının talimatla hareket etmeyeceği bir döneme bu derde de deva olacağımıza söz veriyoruz.

BABACAN: DİYECEK SÖZ BULAMIYORUM, YAZIKLAR OLSUN

'Cumhurbaşkanı'na hakaretten' yargılanan 96 yaşındaki kadının, kendisini ziyarete gelen DEVA Partisi üyelerini polis sanıp ağlamasına ilişkin haberleri yorumlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Diyecek söz bulamıyorum. Yazıklar olsun" ifadelerini paylaştı.

[old_news_related_template title="AKP'li vekilin eniştesinden hakaret dolu paylaşım" desc="Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un öğretim üyesi eşi Ercan Karabulut, sosyal medya hesabından küfür ve hakaretlerde bulundu. Karabulut, daha sonra hakaret dolu paylaşımını kaldırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/03/iecrop/eniste-foto-sozcu_16_9_1635939460.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-vekilin-enistesinden-hakaret-dolu-paylasim-6746705/"]