Boğaziçili akademisyenler ve öğrencilerin, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin üniversitelerine rektör olarak atanmasını protesto etmek için sabah gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından öğrenciler, üniversitenin Güney Meydan’ında bir araya geldi.



Ellerinde döviz ve pankartlarla Güney Kampüs kapısına yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler, “Kayyumlar gidecek, biz kalacağız” sloganı attı.



POLİS ENGELİYLE KARŞILAŞTILAR

Burada basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler polis ve özel güvenliklerin engeliyle karşılaştı. Boğaziçi Dayanışması isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Polis ve işbirlikçi güvenlik Güney Kapıyı kilitleyerek basın açıklamamızı yapmamızı engellemeye çalışıyor. Basın açıklamamızı okuyana kadar buradan ayrılmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

“YAŞASIN ÖĞRENCİ DAYANIŞMASI”

Üniversitenin Güney Kampüs kapısında polis ve özel güvenlik engeliyle karşılaşan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Bebek Kapısı önünde bir araya geldi. Burada açıklamalarını okuyan öğrenciler şöyle dedi:

“Kayyum siyasetinin Boğaziçi'ndeki yeni temsilcisi, eski kayyum yardımcısı Naci İnci oldu. Naci İnci'nin akademik olarak ne kadar başarılı olduğu, Boğaziçi kültürünü ne kadar sahiplendiği, ne kadar liyakatli olduğu bir kıstas değildir. Naci İnci, hükümetin bütün kurumları ele geçirmeyi hedefleyen baskı ve sindirme politikasının son halkasının yeni bir piyonudur. Tam da bu sebeple, Naci İnci yeni kayyumdur ve kaderi Melih Bulu ile aynı olacaktır. Öğrenciler susmuyor, korkmuyor, itaat etmiyor ve direnişi, mücadeleyi büyütmeye devam ediyorlar. Yaşasın öğrenci dayanışması."

[old_news_related_template title="Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler Naci İnci’nin atanmasını protesto etti" desc="Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri; Cumhurbaşkanlığı Kararı ile üniversitenin rektörlüğüne atanan ve öğrencilerle birlikte aylar süren direnişleri sonucunda yine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınan Melih Bulu’nun yerine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin atanmasına, yaptıkları yürüyüşle tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/bogazici-foto-sozcu_16_9_1629714788.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-akademisyenler-ve-ogrenciler-naci-incinin-atanmasini-protesto-etti-6609038/"]

[old_news_related_template title="'Naci İnci' atamasına Boğaziçi akademisyenlerinden tepki" desc="Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri; Cumhurbaşkanlığı Kararı ile üniversitenin rektörlüğüne atanan ve öğrencilerle birlikte aylar süren direnişleri sonucunda yine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınan Melih Bulu’nun yerine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin atanmasına tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/egvvdd9x0amqwv9_16_9_1629542140.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/naci-inci-atamasina-bogazici-akademisyenlerinden-tepki-6605864/"]