15 temizlik işçisi için verilen iş ilanında kurum, temizlik işçilerinin ilan tarihi itibarıyla  ‘Radyasyondan Korunma ve Taşınabilir Radyasyon Ölçüm Cihazı Eğitim” sertifikasına sahip olmalarını şart koştu.

Temizlik işlerinde çalışacak hiçbir bireyin öncesinden bu sertifikayı almak için başvurmadığını belirten Radyasyondan Korunma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Togay, alınacak işçilerin daha önceden belirlenmiş kişiler olabileceğini ileri sürdü.

Togay ayrıca, Nükleer Düzenleme Kurumu’nun düzenleyici ve denetleyici bir kuruluş olarak bünyesinde herhangi bir radyoaktif kaynak bulunmadığını da belirterek, “Bu durum da, bu işe alım işleminde bir usulsüzlük yapılacağını açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.

KURA ÇEKİLECEK

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasında 26 Ağustos tarihinde Nükleer Düzenleme Kurumu binasında noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Başvuru sahipleri arasında açık iş sayısının 4 katı asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Daha sonra da alınacak kişiler sözlü sınav sonucunda belirlenecek.


“Alınacaklar belirlenmiş”


Ergün Togay, “Radyasyondan Korunma ve Taşınabilir Radyasyon Ölçüm Cihazı Eğitimi çok özel bir eğitim olup sadece hurda metal ithalatı yapan firmaların böyle bir eğitim almış personel istihdam etmelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şart koştu.  Bu eğitimleri 7 yıldır veren bir kuruluşun yöneticisi olarak bugüne kadar bu eğitimleri sırf merak için alan birine rastlamış değilim. Yani NDK yöneticileri işe alacağı kişileri çoktan belirlemiş gözüküyor” dedi.

[old_news_related_template title="Üniversite yasağı deldi: Adrese teslim ilan" desc="Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Odyoloji (işitme bilimi) bölümü öğretim üyesi ilanında ‘hemşirelik ve nöroloji’ alanlarından uzmanlık şartı aranması tepkilere neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/08/iecrop/mardin-artuklu-ilan-foto-sozcu_16_9_1628403116.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/universite-yasagi-deldi-adrese-teslim-ilan-6581690/"]

[old_news_related_template title="Adrese teslim kadro ilanını 'şark kurnazlığıyla' yaptılar" desc="Gaziantep Üniversitesi'nde yaklaşık 6 ay önce yapılan ve adrese teslim ilan olduğu gerekçesiyle daha sonra iptal edilen sözleşmeli eleman alım ilanı, bu defa da başka bir 4/B sözleşmeli personel alım ilanının içine yerleştirilerek yeniden Resmi Gazetede yayınlandı. Uygulama üniversite çevresinin tepkisine yol açtı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/18/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1621316375.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/adrese-teslim-kadro-ilanini-sark-kurnazligiyla-yaptilar-6436769/"]