Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'dan daha önce Türkiye'ye gelen göçmenler arasında sosyal medya üzerinden, 'Yunanistan, Edirne'de sınır kapılarını açtı. 28-31 Ağustos tarihleri arasında sınır kapıları açık tutulacak' şeklinde söylentiler yayıldı.

Söylentiler üzerine bugün Edirne'ye çok sayıda Afgan göçmen gelmeye başladı. Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında güvenlik güçlerinin yaptığı denetimlerde çok sayıda Afgan göçmen yakalandı. Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı karayolu üzerinde de bir grup göçmenin yürüdükleri görüldü.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karaağaç Mahallesi'nden Pazarkule Sınır Kapısı'na giden karayolunda önlem alarak, gelen göçmenleri geri çevirdi. Jandarmanın bölgedeki önlemleri sürüyor.



Güvenlik güçlerinin söylentilerin asılsız olduğunu bildirmesi üzerine bazı göçmenler geri döndü, bazıları ise Edirne'de bekleyişlerini sürdüreceklerini dile getirdi.



'YUNANİSTAN KAPILARI AÇTI' DEDİKODUSU

Sosyal medya üzerinden Yunanistan'ın sınır kapılarını açtığı paylaşımı yapıldığını ve bu yüzden Edirne'ye geldiğini söyleyen Afgan Şefik Daniş, "İstanbul'dan, Yunanistan kapılarını açtı diye geldik. Sosyal medya üzerinden bu paylaşımı yaptılar. Çok paylaşım yapıldı. Bize sınır kapıları açıldı dendiği için geldik. Hepimiz Afganistan'dan Taliban zulmünden kaçıyoruz. Yapılan paylaşımlarda 28 ile 31 Ağustos tarihleri arasında kapıların açılacağı söylendi. Bu yüzden burada 31 Ağustos'a kadar bekleyeceğiz" dedi.



Mehmet Hakai ise, "Biz Yunanistan'ın 28 ile 31 Ağustos tarihleri arasında sınır kapılarının açılacağı bilgisi paylaşıldı, bu yüzden Edirne'ye geldik. Yunanistan'ın sınır kapısına gittik bize böyle bir şeyin olmadığını söylediler. Burada 31 Ağustos'a kadar sınır kapılarının açılmasını bekleyeceğiz" diye konuştu.







[old_news_related_template title="Bir ahırda 42 Afgan" desc="Taliban'dan kaçan 42 Afgan, Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde sığındıkları ahırda yakalandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/28/iecrop/resim1_18621299_16_9_1630153834.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bir-ahirda-42-afgan-6618640/"]

[old_news_related_template title="Uğur Dündar'dan çarpıcı Afganistan yorumu: Başka hiçbir çıkış yok" desc="Taliban tarafından ele geçirilen Afganistan'ın durumunu yorumlayan SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar, 'Mazlum ülkelerin bakacakları tek istikamet var. Bizim de tek çıkış yolumuz var. Atatürk’ün cumhuriyetinin kuruluş felsefesine yeniden dönmektir. Onun dışında başka hiçbir çıkış yok” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/24/iecrop/dundar-depo_16_9_1629832050.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ugur-dundardan-carpici-afganistan-yorumu-baska-hicbir-cikis-yok-6611697/"]