Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’da partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programdaki yoğunluk ise gözlerden kaçmadı.



Corona önlemine dikkat edilmeyen programda vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu. Tıka basa dolu olan salonda partililerin yan yana oturması dikkat çekti.



TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE DE GÖRÜNTÜLER AYNIYDI

İl Danışma Kurulu toplantısının ardından Erdoğan toplu açılış törenine katıldı. Bu programın düzenlendiği alanda da 'lebaleb' kalabalık devam etti.



Birçok vatandaşın programda ya maske takmadığı ya da maskelerini çenelerinin altına indirdiği görüldü. Partililerin yine sosyal mesafeye dikkat etmemesi gözlerden kaçmadı.



RİZE'DE SELE MARUZ KALAN ALANLAR AFET BÖLGESİ OLACAK

Burada 'lebaleb' kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki sel ve heyelana değindi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Rizeli hemşeriniz olarak, büyük bir felaketi Rize'de yaşadık. Bakan arkadaşlarımızın ve milletvekillerin yaptığı araştırmalarda çok büyük felakete maruz kalan yerlerde afet bölgesi ilan edilmesi noktasında bizden bir beklentileri oldu.

*Oraların yapılacak çalışmayla afet bölgesi ilan edilmesi hususunda kendilerine bu haberi verelim dedim. O bölgeler inşallah afet bölgesi olacak ve yapacağımız ilk kabine toplantısında da bunu teminat altına alacağız.



PANDEMİDE KONGRELER TEPKİ ÇEKMİŞTİ

AKP’nin pandemi sırasında yaptığı kongreler çok tartışılmıştı. Erdoğan Rize'deki sosyal mesafe kuralına uyulmayan kongrede partililere seslenmiş, “Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebaleb dolu” diyerek kalabalığı övmüştü.

[old_news_related_template title="AKP kongreleri 'mesafe' tanımıyor" desc="Pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı AKP il, ilçe ve kadın kolları kongrelerine yenileri eklendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/08/iecrop/kongre2_16_9_1612783969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akp-kongreleri-mesafe-tanimiyor-6249624/"]