AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"ASGARİ ÜCRET, VATANDAŞIN İŞLERE YÖNELMESİNİ SAĞLAMIYOR"

“Ülkede işler ne kadar rahat olursa, ekonomi makro düzeyde ne kadar oturmuş olursa bunun vatandaşa yansıması da o kadar rahat olacaktır” diyen Özhaseki, Kayseri Organize Sanayi Başkanı’nın açıklamalarını örnek göstererek, “Kayseri Organize Sanayi Başkanı’nın geçenlerde bir ifadesi vardı. Eğer, ‘Asgari ücretten işe başlayacak birisi varsa, 5 bin 10 bin kişiye iş var, sadece eli tornavida tutsun yeter’ diyor. Demek ki asgari ücret, vatandaşın o işlere yönelmesini sağlamıyor. O zaman biraz artışı gerekiyor" dedi.

"ASGARİ ÜCRETTE CİDDİ BİR ARTIŞ OLACAĞINI ZANNEDİYORUM"

Asgari ücretle ilgili beklentisini açıklayan Özhaseki, "Şimdi ben ciddi bir artış olacağını zannediyorum. Bunun yanı sıra insanların beklentisi olan her ne varsa EYT de dahil olmak üzere, o anki ekonomi şartlarını göz önünde bulundurarak bu konuda da birtakım çalışmalar yapılıp, ilgili kurullara sonra da sayın cumhurbaşkanına arz edilir” ifadelerini kullandı.

"ERKEN SEÇİM YOK"

Erken seçim tartışmalarına da değinen Özhaseki, "Erken seçim yok. Seçime gitmenin bir sebebi olmalı. Bütün dünya pandemi döneminde bin bir türlü sıkıntıya girmişken, Türkiye'de piyasa bu anlamda hareketli, daha iyiye giden işler var. Meclis'te çoğunluğu olan bir ittifak var, daha da güzel işler var" dedi.

[old_news_related_template title="Destici'den asgari ücret önerisi" desc="Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Asgari ücret de bir yıllık değil, 6 aylık olarak belirlensin. Asgari ücretlimiz enflasyona ezilmesin dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/31/iecrop/destici_16_9_1527879256_16_9_1625430570_16_9_1635690427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/desticiden-asgari-ucret-onerisi-6740526/"]