AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, dün akşam saatlerinde Facebook hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini şu sözlerle duyurdu: “İşlerimin yoğunluğu sebebi dolayısıyla AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Her daim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a ve Partimize bağlılığım devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur"



SKANDAL BİR VİDEO ORTAYA ÇIKTI

Kılıç’ın istifanın arkasında ise skandal bir video yattığı öne sürüldü. Kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından çekilen görüntülerde Kılıç’ın sızdığı görülürken, çekmecede ise  hassas tartının hemen yanında poşet içinde ‘metamfetamin’ olduğu iddia edilen uyuşturucu madde olduğu yer alıyor. Kılıç’ın masasının üzerinde ise metamfetamin içmekte kullanılan pipo benzeri alet görülüyor.

TELEFONLARINI KAPATTI

Yaşanan gelişmelerin ardından Kürşat Kılıç’ın telefonuna ulaşılamazken istifasını sunduğu Facebook hesabı ise kapatıldı.

“UYUŞTURUCU İÇMİYOR, KUMPAS KURULMUŞ”

Skandal görüntülerin ardından ulaştığımız AKP Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer,  İlçe Başkanı Kürşat Kılıç ile konuya ilişkin yaptığı konuşmayı SÖZCÜ’ye anlattı. Kılıç’ın görüntüler hakkında ‘kumpas’ dediğini ifade eden Başer şunları söyledi:

“Önceki gün işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek istifasını vermişti. Şu an da bizden ayrıldı ve ilçe başkanımız değil. Kendisiyle görüştüm. Uyuşturucu içmediğini ve kendisine kumpas kurulduğunu söyledi bize. Şu an savcılığa da kendisine kumpas kurulduğuna ilişkin suç duyurusu var. Şu an konu yargıya taşındığı için bizim burada daha başka bir şey söylememiz doğru olmaz”

“UYUŞTURUCU ÇEKERKEN MASALARA SIZANLARA MI GÜVENELİM?”

Kürşat Kılıç’ın skandal görüntülerinin ardından biçok sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterirken, paylaşımında AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u etiketleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, "İçki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin" diyen Numan Kurtulmuş; uyuşturucu çekerken masalarda sızanlara mı güvenelim?” ifadelerini kullandı.



“3 YILDIR İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTÜYORDU”

Görüntüleri ortaya çıkan ve asıl mesleği Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olan Kürşat Kılıç, 2018 yılında AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı’nın istifa etmesinin ardından genel merkez tarafından ilçe başkanlığı görevi verildi. 2020 yılında 7’nci olağan genel kurulda güven tazeleyen Kılıç, 3 yıldır AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu.

EMNİYET PAYLAŞIMINI SİLİP AÇIKLAMAYI DEĞİŞTİRDİ 

Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bugün sosyal medya ve haber kanallarında yapılan paylaşım ve haberler ile alakalı olarak eski merkez ilçe başkanı Kürşat Kılıç'a yönelik kurulan komploya istinaden bir şahıs tutuklamış diğer şahısların yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir” denildi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nün bu açıklaması sosyal medya hesabından silindi.

image small

"BAŞKANIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE 3 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI, 1'İ TUTUKLANDI"

İkinci bir açıklama yapan Yozgat Emniyet Müdürlüğü, bu kez şunları söyledi:

“Yozgat Eski Merkez ilçe Başkanı K.K; işyerinde komplo kurularak gizli görüntülerinin çekildiği, bu görüntüler üzerinden şantaj yapılarak para istendiği, buna karşı çıkması üzerine gizli çekilen görüntülerinin servis edildiği yönündeki şikayeti üzerine, 3 şahıs gözaltına alınmış, bunlardan 1’i tutuklanmıştır. 2 şahsın adli işlemleri sürmektedir.”

[old_news_related_template title="Rekor kokaine istenen ceza belli oldu" desc="Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekvador’dan Mersin Limanına gemiyle getirilen muz yüklü konteynerde ele geçirilen Türkiye tarihinin 1 ton 300 kilogramlık rekor kokain yakalamasında tutuklanan 5 sanık hakkında dava açtı. Başsavcılık, sanıklar için 67 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/15/iecrop/rekor-kokain-foto_16_9_1636984108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/rekor-kokaine-istenen-ceza-belli-oldu-6770318/"]