AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çelik şu ifadeleri kullandı;

*Siyasetin gündeminde illegal mafyatik bir kişinin İçişleri Bakanımız, eski başbakanımız hakkındaki iddiaları bir şekilde gündeme getiriliyor. AK Parti MYK’sı İçişleri Bakanımızla ilgili, eski başbakanımız Binali Yıldırım ile ilgili bu iddiaları güçlü bir şekilde reddetmektedir.

*Pek çok vesayet girişimiyle siyaseti zehirlemek, siyasette toksik alan oluşturmak isteyenlerle karşı karşıya kaldık.

"SİYASET ZEHİRLENMİŞ OLUR"

Siyasetin illegal oluşumlar üzerinden yapılmaması gerektiğini söyleyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Bu illegal mafyatik adamların siyasette bir referans olarak kabul edilmemesi gerektiğini ilk yaptığım açıklamada söyledim. Arkadaşlarımıza saldıran siyasetçiler, maalesef siyasetin doğasında olmaması gereken, demokratik siyaset içinde olmaması gereken bir şey yaptılar.

*İllegal alandan, gayrimeşru alandan yöneltilen iftiraları kendi muhalefetlerinin malzemesi için kullanmak açısından tarihi bir hata yaptılar. Siyaset aynı zamanda sivil siyasetçilerin, siyasetin esaslarına usullerine, demokratik doğasına ve usullerine uygun şekilde davranmadığı zaman da zehirlenmiş oluyor.

*Bunu yapanlar muhalefet etmek adına herhangi bir argümana sahip değillermiş gibi, meşru alanda konuşabilecekleri herhangi bir alan yokmuş gibi, illegal mafyatik alandan söylenen iftira ve hezeyanları kendi muhalefetlerinin siyasetinin yapı taşı haline getirerek siyasetin referans alanı içinde olmaması gereken bir şekilde kendi zeminlerini kaydırmış oluyorlar.

*Siyasete saldırı olur. Önemli olan Türk siyaseti içindeki herkesin değerler sistemine dönük bu saldırıya karşı saldırı gayri meşru bir alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesidir. Şurası doğru mu burası yanlış mı diyerek kendi muhalefetinizin ya da siyasetinizin yapı taşı haline getirirseniz siyaset zehirlenmiş olur.

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN HEDEF ALINDIĞINI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ"

"Siyasi demeç verirken bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim bir durum ortaya çıkarmaktadır." diyen Çelik, şunları söyledi;

*Buradaki söylenenlerin açığa çıkması ile ilgili ne yapacağız, zaten bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımızın kendileri yargıya başvuruyorlar. Türk siyasi hayatının referansının hiçbir zaman illegal yapılar olmaması, suç örgütleri olmaması gerektiğini ifade ediyoruz.

*Kendilerinin siyasi muhalefet etme biçimini arkadaşlarımıza saldırıya dönüştürmek için suç örgütü mensubunun iftiralarını yapı taşı olarak kullanırlarsa bu siyasi muhalefet olmaz, siyaset esasların darmadağın olması anlamına gelir.

*Bu oyunların her zaman farkındayız, İçişleri Bakanımızın hedef alındığını net bir şekilde görüyoruz. Hiç kimse illegal alandan gayrimeşru alandan yapılan açıklamayı herhangi bir siyasi hesaplaşmanın referansı haline getirmesin.

"AKP MYK'SI ARKADAŞLARIMIZIN YANINDADIR"

Siyasetin meşru alanının korunması gerektiğin söyleyen Çelik, şu ifadeleri kullandı;

*Aksi takdirde suç örgütünün söylediklerini referans alanlar, görevdeki arkadaşlarımızın istifasını isteyenler o zaman suç örgütlerinin söylediğini siyasi referans haline getirmektir, bu siyasetin doğasına aykırıdır. Bu siyaset yapmak anlamına gelmez, başka bir anlama gelir, bu siyasetçinin kendisini suç örgütlerine kullandırması anlamına gelir.

*Bu temel hassasiyetin korunması gerekir. Siyasi muhalefet yapmanın usulü temelden yanlış yere konumlandırılmıştır, maalesef bu hataya düşenler olmuştur. Bazı siyasetçilerle ve siyasi partilerle hesaplaşmanızı suç örgütlerinin iftiraları üzerinden yaparsanız, yarın öbür gün bir suç örgütünün sizinle ilgili iddiaları gündeme getirdiğinde iddiaları meşru kabul etmiş olursunuz.

Siyasetçinin gündemini suç örgütü belirlemiş olur. Bu şekilde yaklaşarak İçişleri Bakanımızı genel başkanvekilimizi hedef alanların yaptıkları siyaseti yanlış olduğunu ifade ediyoruz. AK Parti MYK’si tüm bu iftiraların karşısında, arkadaşlarının yanındadır. İHA

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Soylu ve Yıldırım' açıklaması" desc="'Bu kadro ile 2023'e ulaşacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Sedat Peker'in videoları ile ortaya çıkan siyasi gerilime ilişkin, 'İçişleri Bakanımızın yanındayız' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, yurt dışına kaçan suç çetesi mensuplarını da yakalayarak yargıya teslim edeceklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/detay-kopya-5_16_9_1622022786.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-soylu-ve-yildirim-aciklamasi-6451567/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın Akşener'e yönelik sözlerine tepkiler çığ gibi" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin söylediği 'Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler' ifadelerine tepkiler çığ gibi büyüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/detay-kopya-8_16_9_1622032097.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdoganin-aksenere-yonelik-sozlerine-tepkiler-cig-gibi-6451898/"]