Çorum Belediyesi Kasım ayı toplantısında AKP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 30 aylık dönemde yaptıklarını belediye meclis üyelerine anlattı. Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Başkan Aşgın'ın partisinin il yönetiminde yer alan Adife Kanar ile yine kadın kolları yönetiminde görev yapan Figen Gülhan’ı belediyeye sınavsız işe aldığını ileri sürerek tepki gösterdi.

"30 AYDA KAÇ YANDAŞINIZI İŞE ALDINIZ"

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 30 aylık faaliyetlerini değerlendiren Yılmaz, "Göreve geldiniz, yüzde 99 bitmiş stadyumu bakanlığa devretmeniz bir yılınızı aldı. Bahçelievler Kültür Merkezi bitmiş tefrişat ihalesini yapmanız iki yılınızı aldı. 32 mega proje ile geldiniz, Çoruminia’yı yaptınız. Bilim ve teknoloji alanı kuracağız dediniz, oba kurdunuz. Mesela bunları anlatırken 30 aylık icraatlarınız içerisinde şuna da cevap verseydiniz. 30 ayda kaç tane yandaş kişi aldık? Eylül ayı içerisinde AK Parti İl Yöneticisi Adife Kanar’ı işe başlattınız. Belediye Meclis Üyesinin yeğeni ve kadın kolları yönetiminde olan Figen Gülhan’ı işe aldınız. Göreve geldiği günden bu yana haktan hukuktan adaletten söz eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın hiçbir sınava tabi tutmadan, tamamen kendi inisiyatifiyle AK Partili yöneticileri işe alması ne hakka, ne de adalete uygundur. Sayın başkana soruyorum. Nerede kaldı sizin hakkınız hukukunuz, adaletiniz?" diye konuştu.

"İŞE ALDIKLARIMIZ NE HDP'Lİ NE PKK'LI"

Tuncay Yılmaz'ın tepkisi üzerine bir açıklama yapan Halil İbrahim Aşgın, 2 AKP'li yöneticiye belediyede iş verdiğini kabul ederek, "Koskoca belediyeden iki tane isim söyledi. Bununla yetindi. Ama bizim aldığımız hiçbir kişi ne HDP’lidir, Ne PKK’lıdır, ne de başka bir örgüte mensuptur. Bizim öz vatandaşımızdır" diye cevap vererek sınavsız belediyeye yaptığı alımları savundu.