Sayıştay'ın 2020 yılı AKP’li Niğde Belediyesi Denetim Raporu yayımlandı. Raporda Niğde İl Emniyet Müdürlüğünden alınan Niğde Belediyesi adına tescil edilmiş araçların listesi ile belediye idaresinin taşıtlara ilişkin envanter kayıtlarının karşılaştırılması sonucunda; 7 adet taşıtın belediye adına tescilli olmasına rağmen idarenin kayıtlarında bulunmadığı belirtildi.



“SORUMLULAR HAKKINDA YASAL SÜREÇ BAŞLATILMALI”

Bu taşıtların hurdaya ayrılıp ayrılmadığı, devir veya hibe edilip edilmediği konularında ise herhangi bir bilgiye erişilmediği belirtilen raporda şu ifadeler yer aldı:

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Kişisel sorumluluk ve zarar” başlıklı 12’nci maddesinin birinci fıkrasında; Devlet memurlarının, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek ve kendilerine teslim edilen Devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorunda olduğu ifade edilmiştir. Söz konusu denetim tespiti sonrasında, İdare tarafından; araçların sayımının yapılarak kayıt altına alındığı ifade edilmiştir. Ancak kayıtlara ilişkin bilgi tarafımıza sunulmamıştır.

* Netice olarak; belirtilen mevzuat hükümleri ve yapılan açıklamalar çerçevesinde; İdare envanterinde bulunmayan araçların ilgili mevzuatlarına göre devir ve tescil işlemlerinin yapılması ya da hurdaya ayırma işlemlerinin gerçekleştirilmesi veya bunun haricinde akıbeti belirlenemiyorsa bu araçlara ilişkin ise gerekli çalışmaların ivedilikle yapılıp sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.

[old_news_related_template title="Sayıştay’dan Esenler Belediyesi’ne dikkat çeken uyarı: Liyakat ilkesi zedelendi" desc="Sayıştay müfettişleri, Esenler Belediyesi’nde mevzuata aykırı şekilde sözleşmeli bir personelin müdür olarak görevlendirdiğini tespit ederek dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Sayıştay raporunda bu görevlendirmenin; kariyer ve liyakat ilkelerini zedelediği, kurumsallaşmayı engellediği, kurum içinde mali kontrolü zayıflatıp riskleri çoğalttığı vurgulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/esenler-3_16_9_1638546551.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sayistaydan-esenler-belediyesine-dikkat-ceken-uyari-liyakat-ilkesi-zedelendi-6806469/"]

[old_news_related_template title="Sayıştay’ın binlerce yolsuzluk raporu ne oluyor?" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/31/iecrop/cigdem-toker_16_9_1635706544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/cigdem-toker/sayistayin-binlerce-yolsuzluk-raporu-ne-oluyor-6740869/"]