AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, yaptığı açıklamada yüksek enflasyon ve ekonomik krizle boğuşan vatandaşlara ilginç önerilerde bulundu.

"İKİ KİLO ET YİYORSAK, YARIM KİLO YERİZ"

Demirbağ, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşa şu tavsiyeyi verdi:

"Cumhurbaşkanımıza, devletimize güvensinler, biz Suriye değiliz. Türkiye'yi Amerika'nın talimatıyla Suriye'ye çevirmeye çalışıyorlar. Suriyelilerin geleceği bir yer var, kapı var, Türkiye var ama bizim gidecek bir yerimiz yok.

Bir millet için önemli olan önce vatanıdır, namusudur, haysiyetidir, şerefidir. Bugün ekonomik sıkıntı çekebiliriz. Diyelim ki normal şartlarda ayda bir kilo, iki kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz. Domates iki kilo alıp, yarısını diyelim ki dikkatli kullanmadığımız zaman çöpe gidiyor, iki tane alırız ya.

Kış günü, iki tane, üç tane alırız. Turfanda olarak bu sebzeyi kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil. Biber alacaksak üç tane alırız, bir kilo alacağımıza... Bunlara bu fırsatı vermeyelim. Piyasadaki bu fırsatçılara, tefecilere, vicdansızlara bu fırsatı vermeyelim derim ben."

“SÖZLERİM MUHALAFET TARAFINDAN ÇARPITILDI”

Partisinde yapmış olduğu konuşmayla tepkileri çeken Demirbağ SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada sözlerinin muhalefet tarafından çarpıtıldığını iddia etti.

Vatandaşlara sebze meyve alımlarında herhangi bir tavsiyede bulunmadığını ve o toplantının aile sohbeti içerisinde geçtiğini belirten Demirbağ, şunları söyledi:

“Türkiye’deki alışkanlıklarımız geçmişten gelen bir alışkanlık. Alışverişe gittiğiniz zaman imkanımız varsa ihtiyacımızı kilolarca alıyoruz. Hatta diğer hafta almamak için birkaç kilo birden alıyoruz. Bu günümüzde de spekülatörler, vurguncular, tefeciler tarlada 1 lira olan domatesi piyasada 7-8 liraya, limonun kilosu 40-60 kuruş civarındayken 8 liraya satıyorlar.

Bunun önüne geçmek için bu haksız kazanç sağlayanların değirmenine su taşımamak için ihtiyaç fazlası almamamız gerekir. Bu alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakıp ihtiyaçlarımız kadar almamız lazım.  Böyle yapılırsa piyasaları bu şekilde dengede tutarak vurgunculara fırsat vermeyiz.

Kaldı ki ben burada vatandaşa öneride bulunmadım ‘yapmamız lazım’ dedim.  Kış gününde turfanda sebzenin  sağlığa zararlı olduğunu söylememi dahi eleştirmişler. Bende şeker olduğu için yıllardır programlarda dikkatimi çeker. Programlardaki doktorlar mevsimi gelmeyen sebzeleri yemeyin diye uyarılarda bulunuyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun yıllardır bu konular televizyonlarda konuşulmuyor mu? Benim o günkü sözlerim baştan sona çarpıtıldı”

“AİLE SOHBETİNİ BU KADAR GÜNDEME TAŞIMASI ESEF VERİCİ”

"Bu yıkım siyaseti yapan muhalefete yakışır bir anlayış tarzı" diyen Demirbağ,  şöyle devam etti:

“Bizim CHP’den farkımız şu. Benin evim de ortada, bindiğim araba da ortada, yaşam tarzım da ortada. Muhalefetin bana böyle saldırması benim için şereftir.   Bütün parti sözcülerinin kalkıp ta böylesine dikkate alınmaması gereken aile sohbetini bu kadar gündeme taşıması esef verici ve manidar.

Manidar olmasının sebebi de şu, yakın zamanda İYİ Parti milletvekilinin kalkıp bir şehit kardeşine ağıza alınmayacak küfürler etmesi arkasından da liderinin meclis çatısı altında şehit yakına ‘provokatör ve yavşaklar’ ifadelerini kullanmasından sonra biz bunun üzerini nasıl kapatırız düşüncesiyle kalkmışlar domates, salatalığı gündeme getiriyorlar."

UTANÇLARINI YİTİRMİŞLER"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- İnsaf be kardeşim. Bırak eti, domatesi, sebzeyi… Millette ekmek alacak hal bırakmadınız. Bunlar kibir abidesi olmuşlar, milletle alay ediyorlar, utançlarını yitirmişler. Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri de millete karşı mühürlü.

- Milletimiz, ‘Nas’ı ağızlarından düşürmeyenlerin bu halini görünce, Erdoğan şahsım hükümetinin karanlığından sabahın aydınlığına tez elden ulaşabilmek için gece gündüz Felak, Nas duaları okuyor. Bunlara bir tavsiyede bulunuyorum. Öyle gözüküyor ki ekmeğe gelen zamlar durmayacak. Erken davransınlar, beyaz ekmeğin zararlarını millete şimdiden anlatmaya başlasınlar. Bu işin bir tane çözümü var. Seçim, seçim, seçim...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise "Milletle alay etmek Gayrettullaha dokunur" diye konuştu.

DALGA GEÇMEYİN

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'ta yaptığı açıklamada Demirbağ'a tepki göstererek "Zülfü efendi! Sağlığı zararlı olan tek şey var, o da sizsiniz. Bu milletin açlığıyla dalga geçmeyin. Yokluğuyla dalga geçmeyin" dedi.

“AKP TAMAMEN HALKTAN VE GERÇEKLİKTEN KOPMUŞ DURUMDA”

AKP’li vekil Zülfü Demirbağ’ın açıklamalarına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da tepki gösterdi. AKP’nin halktan ve gerçeklikten koptuğunu vurgulayan Erol şunları söyledi:

“AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Bey’in açıklamalarını hayretle karşıladım. İnsanlar ayda 2 kilo et alacaklarına yarım kilo alsın, 2 kilo domates, biber yerine tane ile alsın tavsiyesinde bulunuyor. Hangi devirdeyiz? 2021 bitiyor 2022’ye giriyoruz iktidar partisi milletvekilinin vatandaşlara ettiği tavsiyeye bakın. Uzun süredir gözlemlediğimiz bir durumun dışavurumu.

Bu durum yalnızca Zülfü Demirbağ ile ilgili münferit bir şey değil. AKP’nin bakan, milletvekili, genel merkez, örgütleri yani tüm kadroları halktan ve gerçeklikten tamamen kopmuş durumda.  Kendilerince bir hayal alemi yaratıp algı oluşturacaklar. Ama mızrak çuvala sığmıyor. İşsizlik, enflasyon, kurdaki yükseliş, giderek yoksullaşan halk bu ülkenin gerçek gündemi.

Nitelikli büyüme, refah, insani gelişmişlik, istihdam artışı, fiyat istikrarı gibi konular artık gündemlerinde bile yok. İnsanların alım gücünün düşmesine ve halkın yoksullaşmasına bağlı olarak temel gıda maddelerine dahi erişememelerini insanların gözünün içine baka baka dalga geçer gibi değerlendiriyorlar. AKP’ye gönül vermiş hemşehrilerimin bunları iyi değerlendirmesini istiyorum, kamudan dört beş maaş alan bu mutlu azınlık sizin çaresizliğinizi görmüyor.”

[old_news_related_template title="Geçim sıkıntısı değil hükümete komploymuş!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘fahiş fiyatla mücadele’ çıkışının ardından iktidar yanlısı medya, ‘Zam kumpası’ iddialarını ortaya atmaya başladı: Gıda enflasyonunun tek amacı var. Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı devirmek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/19/iecrop/10balikesir-market-denetleme_16_9_1632092990.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/gecim-sikintisi-degil-hukumete-komploymus-6658980/"]