AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, fırsatçıların piyasayı manipüle etmesini engellemek ve fiyat artışını önlemek amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki gıda fiyatlarının düşürülmemesini eleştirdi.

Tarım marketlerinin gıda fiyatlarının belli bir düzeye çekme amacıyla kurulduğunu belirten Demirbağ, tarım marketlerinde birkaç üründe düşük fiyat olduğu söyledi.

“PİYASAYA GÖRE CİDDİ  BİR FARK BULUNMUYOR”

Tarım marketlerdeki fiyatların yüksek olduğunu belirten AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ,

"Halk ekmek fabrikaları, nasıl ki ekmek fiyatlarını dengeleme görevi ifa ediyorsa, tarım marketler de gıda ürünlerinin fiyatını, belli bir düzeye çekme görevini yerine getirmek için kuruldu.

Ancak benim bu marketleri gezip gördüğüm kadarıyla, tarım marketlerindeki ürünlerde, piyasaya göre ciddi bir fark bulunmuyor. Birkaç üründe bir miktar düşük fiyat var. Ancak bu fiyatlar, Cumhurbaşkanımızın beklentilerini karşılayacak düzeyde değil.

Bu durumu gerek Tarım ve Orman Bakanlığı,  gerekse de Sanayi Bakanlığı yetkililerine ileteceğiz. Genel müdürümüzle yaptığım görüşmede, tarım marketlerinde uygulanan fiyatların gerekçesini; piyasaya yeni girdiklerini, diğer marketlerin ellerinde stokları olduğunu ifade etti.

Müdür bey, ürünlerin alış fiyatının üstüne, sadece personel ve kira giderlerini ekleyerek satış yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde tarım marketlerde ciddi fiyat düşüşleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Erdoğan yine aynı markete gitti: Fiyatlar gayet uygun" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı. Market çıkışında açıklama yapan Erdoğan, 'Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun' ifadelerini kullandı. Tanzim marketler için talimat verdiğini ifade eden Erdoğan, 'Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/03/iecrop/erdogan-market-dha91_18855761_16_9_1633274957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/erdogan-yine-ayni-markete-gitti-fiyatlar-gayet-uygun-6685328/"]