Yenice ilçesinin hayvancılık ve çiftçilik ile geçinen 140 hane ve 500 nüfuslu Gümüşler köyünde, Türkiye'de alınan corona virüsü tedbirlerine örnek olacak bir karar alındı.

Köy İhtiyar Heyeti, büyük bir köy olmaları ve yabancı giriş çıkışının fazla olması nedeniyle corona virüsünden korunmak için bu kararı aldıklarını belirtti.



KÖYÜN GİRİŞİNE ASILDI

Muhtarlığın aldığı kararın ardından, 'coronadan dolayı yabancıların köyümüze girişi yasaktır!' yazılı afişi köyün girişine asıldı. Köy girişindeki afişin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.

Gümüşler köyü muhtarlığının aldığı karar, birçok kişi tarafından olumlu karşılandı.



"HALKIN SAĞLIĞI İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALDIK"

Gümüşler köyü Muhtarı Şerafettin Erdoğan, coronadan dolayı halkın sağlığı için böyle bir karar  aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 20 gün önce köy ihtiyar heyeti olarak karar aldık, faydasını da gördük. Almış olduğumuz karardan memnunuz. Şu anda hastalık sıfır. İki kişide belirdi, yabancıların girişini yasaklayınca olay bitti. Köye gelip, bu pankartı görünce geri dönenler oldu. Bana telefon açıp, bu karara saygı duyduklarını söyleyenler oldu. Köy halkı da memnun karardan. İnsanların sağlığı için aldık bu kararı biz. İnsanların bu tedbirlere uyması gerekiyor" dedi.

"BENİ KÖYE SOKMADILAR"

Komşu Sametli köyünde yaşayan Hidayet Oruç ise, "Beni de köye sokmadılar, afişe bak diyorlar. Gelme köye diyorlar. İyi bir tedbir olmuş. Bizim köyümüzde böyle bir yasak yok. Bizim köyümüz yolun üzerinde, gelen giden çok. Ama bu köy içeride kaldığında yol ayrımında afişi görenler girmiyor. Herkes böyle bir karar alsa iyi olur. Köylere yabancı devamlı girip çıkıyor çünkü" diye konuştu.

Gümüşler köyünde yaşayan Mürsel Sağlam, "Kendi çapımızda böyle bir karar alındı, çok da faydası var, iyi oldu. Benim kardeşlerim hep dışarıda, onlar dahi bu durumdan dolayı anneme babama ziyarete gelmediler" dedi. DHA

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanlığı'ndan kısıtlama açıklaması" desc="İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Kısmi kapanma sürecinde corona virüsü tedbirlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. 81 ilde 100 bin 146 personelin katıldığı denetimlerde; sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetini kötüye kullanan 3.787 kişiye idari işlem uygulandı' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/18/iecrop/yasak-depo_16_9_1618756984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/icisleri-bakanligindan-kisitlama-aciklamasi-4-6381560/"]

[old_news_related_template title="Karantinada olması gereken 6 kişi uygulamada yakalandı" desc="DÜZCE'de testleri pozitif çıkan ve temaslı olan 6 kişi, karantinada olması gerekirken uygulama noktasında yakalandı. 6 kişi karantina yurduna götürüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/18/iecrop/kisiler1_17638341_16_9_1618759082.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/karantinada-olmasi-gereken-6-kisi-uygulamada-yakalandi-6381617/"]