Antalya'da alevlerin ilçe merkezine yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlara ilişkin son durumu açıkladı. Bakan Pakdemirli, Gündoğmuş’un tahliye edilmesinin söz konusu olduğunu söyledi.

Bölge halkı ise Gündoğmuş’un kaderine terk edildiğini ifade ederek, havadan müdahalenin yetersiz kaldığını dile getirdi.



Önceki gün Gündoğmuş ilçesi Narağacı, Çayırözü, Ümitli, dün Senir mahalleleri boşaltıldı, bugün ise Karaisalı Mahallesi’nin boşaltıldığı öğrenildi.



Yangının Ümitli Mahallesi’ne 300 metre yaklaştığı ve bölgedeki evler için yangın söndürme tüpü istendiği ifade ediliyor. Bakan Pakdemirli, yaptığı açıklamada, "Manavgat Gündoğmuş'un tahliyesi söz konusu, Köyceğiz yangını önemli ve yaygın, ama yerleşim yerlerinden uzak, Milas'taki Termik Santral'de şimdilik bir problem görünmüyor” demişti.



3 UÇAK, 8 HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gündoğmuş ilçesinde devam eden orman yangınının şehre indiğini belirterek sosyal medyadan videolu çağrıda bulunmuştu.

Böcek, hükümet yetkililerine, “Gündoğmuş’ta yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum; yanıyor insanlar!” diye seslenmişti. Bu çağrının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan art arda bilgilendirme paylaşımları geldi.

 


3 uçak ve 8 helikopterin bölgeye gönderildiğini duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, “Gündoğmuş’ta 3 uçak, 8 helikopterle ormanın kahramanları yangına müdahale ediyor” açıklaması yaptı.




Orman Genel Müdürlüğü ise, "Yeşil Vatan’ımızın her karışı için büyük bir mücadele veriyoruz. Ormanlarımızı İHA’larla sürekli kontrol ediyoruz. Anlık olarak Antalya Gündoğmuş’ta; 3 Uçak 8 Helikopter 61 Arazöz ile orman yangınlarına müdahale ediyoruz" paylaşımı yaptı.






[old_news_related_template title="Muhittin Böcek yetkililere seslendi: Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin! Yanıyor insanlar" desc="Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gündoğmuş’ta yangın yerinden yetkililere seslendi, “Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum; yanıyor insanlar!” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/muhittin-bocek-1_16_9_1627913399.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muhittin-bocek-yetkililere-seslendi-ne-olur-buraya-ucak-gonderin-helikopter-gonderin-yaniyor-insanlar-6570598/"]

[old_news_related_template title="Aynı bölgede yangın çıkmıştı: Şahan Gökbakar bu kez yangını drone ile görüntüledi" desc="Şahan Gökbakar'ın günlerdir takip ettiği Marmaris Turgut Şelale mevkisindeki yangın dün akşam yeniden çıktı ve gece alevlenerek geniş alanlara yayıldı. Gökbakar, o anları drone kamerasıyla görüntüleyip yetkililere bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/sahan-sozcu_16_9_1627914144.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ayni-bolgede-yangin-cikmisti-sahan-gokbakar-bu-kez-yangini-drone-ile-goruntuledi/"]