Mersin’de kent merkezinde esnaf gezisi yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile AKP’li olduğunu söyleyen bir vatandaş tartıştı. “Erdoğan’a yanlış yaptınız” diye çıkışan vatandaşa yanıt veren Babacan, “Kur niye 9’u gördü, onu bir sorsana” diye yanıt verdi. Öfkeli kişi sivil polislerce bölgeden uzaklaştırıldı.

Babacan il kongresinin ardından Ulu Camii’nde Cuma Namazı kıldı. Daha sonra ise Ortadoks Kilisesi’ni ziyaret etti. Burada Ruhani Lideri Coşkun Teymur ve vatandaşlarla görüşen Babacan, barış ve hoşgörü konusunda mesajlar verdi. Temur, ziyaret nedeniyle Babacan’a teşekkür ederek günün anısına plaket sundu.

BİTPAZARINDA TARTIŞMA

Babacan daha sonra il başkanı ve partililerle birlikte halk arasında bitpazarı olarak bilinen Zafer Çarşısı esnafını ziyaret etti. Babacan, esnaf vatandaşlarla sohbet ederken araya giren ve kendisinin AKP’li olduğunu dile getiren kişi ile ayaküstü tartıştı.

İşte o tartışma:

Vatandaş: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül’e neden destek verdin?

Babacan: Anayol hükümetinde destek verdim ‘Tayyip Erdoğan aday olmuyorum’ dediği için ona destek verdim.

Vatandaş: Bir maliye bakanı oldun Tayyip Erdoğan’a yanlış yaptınız, boşuna dolanma size bir şey çıkmaz.

Babacan: Hele bir dinle, kur niye 9 olmuş onu bir sorsana

Vatandaş daha sonra araya gören sivil polisler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

[old_news_related_template title="Babacan, SÖZCÜ'nün manşetini hatırlattı: Hani yerlilik hani millilik?" desc="SÖZCÜ Gazetesi temel gıdaların büyük kısmının ithal olmasını, “Bunun neresi yerli ve milli!” başlığıyla bugün manşetine taşıdı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bugün Adana’da yaptığı konuşmada bu konuya değindi. Babacan, “Hükümet yerliliği ve milliliği ağzından hiç düşürmüyor. Bu ülke en temel tarım ürünlerini ithal etmek zorunda kalıyor. Bizim çiftçimiz üretmekten vazgeçiyor. Hani yerlilik hani millilik?” diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/58117093-d59d-4c6d-b0d9-df0b16811a33_16_9_1634215546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/babacan-sozcunun-mansetini-hatirlatti-hani-yerlilik-hani-millilik-6706821/"]