DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi temasta bulunmak üzere İzmir'e geldi. Babacan ilk olarak 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde etkilenen vatandaşlarla buluştu.

Depremzedeleri dinleyen Babacan, Ankara'da hazırlanan ve kapsamlı bir çalışma olan afet yönetimi ile ilgili eylem planının pek çok soruna çözüm olacağını söyledi. Babacan, Türkiye'nin depreme iyi hazırlanması gerektiğini dile getirerek bunun için yerel yönetimlere verilen yetkinin artırılması gerektiğini kaydetti.

Hükümet ve yerel yönetimin koordinasyon içinde çalışması gerektiğini belirten Babacan, "Bir afet yaşandığında yerel düzeyde sistemin çalışmaya başlaması gerekiyor" dedi.



BAYRAKLI İLÇESİ 1'İNCİ OLAĞAN KONGRESİNE KATILDI

DEVA Partisi lideri Babacan, depremzedelerle buluşmasının ardından Bayraklı ilçesi birinci olağan kongresine katıldı. Babacan, kongrenin ardından partisinin Menderes İlçe Başkanlığı'nın açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Babacan, "Bu hizmet binası demokrasi ve atılım merkezi olacak. Buraya gelen vatandaşlarla yakından ilgilenmek bizim temel görevimizdir" diye konuştu. Babacan daha sonra sırasıyla Menderes semt pazarında vatandaşla buluştu ve Kordon sahilinde gençlerle bir araya geldi.

İzmir programını tamamlayan Ali Babacan, Aydın'a gitmek üzere kentten ayrıldı. DHA

[old_news_related_template title="Babacan’dan Bahçeli’ye yanıt: ‘Krizlerin ortağı’ diye kendisine hitap etmemize çok alınmış" desc="DEVA Partisi lideri Ali Babacan, MHP lideri Bahçeli’nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. “Bahçeli, ‘krizlerin ortağı’ diye kendisine hitap etmemize çok alınmış.” diyen Babacan, “’Kriz yok ülkede’ diyor. Size, ortak olduğunuz krizleri hatırlatmaya devam edeceğiz. Hiç kaçış yok” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/ali-babacan-depo-1_16_9_1617397988_16_9_1634642336.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/babacandan-bahceliye-yanit-krizlerin-ortagi-diye-kendisine-hitap-etmemize-cok-alinmis-6716080/"]