Alpaslan Kuytul ve çok sayıda kişi dün gece tam kapanma uygulanmasına rağmen sokağa çıktı. Bu nedenle polis ekipleri Kuytul ve beraberindekileri evlerine gitmesi konusunda uyardı.

Ancak uyarılara rağmen evlerine dönmeyip tam kapanmayı ihlal eden Kuytul ile çok sayıda kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

30 Ocak 2018 operasyonu sonrası Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararı alarak kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetlerinden dolayı Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına kayyum atamıştı.


[old_news_related_template title="Camide biber gazlı müdahale: Biber gazı kullanan bekçi açığa alındı" desc="Gaziantep'te camide itikafa giren (camide belirli günler kalarak ibadet etme) Furkan Vakfı'na mensup bir gruba, emniyet güçleri biber gazı ile müdahale etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği ise 'Amaç, ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/03/iecrop/gaziantep-sozcu-1_16_9_1620055585.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/camide-biber-gazli-mudahale-biber-gazi-kullanan-bekci-aciga-alindi-6411304/"]