Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Bugünkü celsede sanıkların son sözleri soruldu. Suçsuz olduklarını öne süren sanıklar, beraat talebinde bulundu. Daha sonra mahkeme başkanı, yargılamanın bittiğini bildirerek sanıklar hakkındaki hükmünü açıkladı.

Mahkeme, sanıklar Şahin Söğüt, Ahmet Kılınçarslan, Salih Yılmaz, Hüseyin Kötüce ve Vehbi Kürşat Akalın'ın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu sanıklardan Söğüt, Kılınçarslan ve Yılmaz, Karlov'u "terör amacıyla tasarlayarak öldürme" suçundan ayrıca birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kötüce ve Akalın ise Karlov'u "terör amacıyla tasarlayarak öldürmeye yardım" suçundan ayrıca 15'er yıl hapse mahkum edildi.

GÜLEN, TEKALAN VE USLU'NUN DOSYALARI AYRILDI

Mahkeme 7 sanığa "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ceza verdi. Mahkeme, bu suçtan sanıklar Ramazan Yücel ve Hayreddin Aydınbaş'a 10 yıl 6'şar ay, sanıklar Ayşe Söğüt ve Kaan Bülbül'e 9'ar yıl, sanıklar Hasan Tunç, Sercan Başer ve Ufuk Gül'e 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Sanık Mustafa Timur Özkan'a ise "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 3 yıl 9 ay hapis verildi. 6 sanığın beraatına hükmeden mahkeme, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, Şerif Ali Tekalan ve Emre Uslu'nun da bulunduğu firari 9 sanığın dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı. (İHA)



[old_news_related_template title="FETÖ firarisi elbise dolabındaki gizli bölmede yakalandı" desc="Yozgat'ta, FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari H.B., saklandığı evdeki elbise dolabının gizli bölmesinde yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/feto-dha-2_16_9_1615236454.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/feto-firarisi-elbise-dolabindaki-gizli-bolmede-yakalandi-6303408/"]

[old_news_related_template title="Eski istihbaratçı Basri Aktepe’ye FETÖ’den verilen ceza onandı" desc="Yargıtay, FETÖ'den yargılanan eski istihbaratçı Basri Aktepe’ye 'silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan verilen 12 yıl hapis cezasını onadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/04/iecrop/mahkeme-dha_16_9_1614848430.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/eski-istihbaratci-basri-aktepeye-fetoden-verilen-ceza-onandi-6294475/"]