Vatandaşlar yokun hissini tattığı Ramazan ayında oruçları için iftara kaç saat kaldı sorularının cevabı araştırmaya başladı. Diyanet İşleri’nin yayınladığı imsakiye takviminde tüm iller için iftar vakitleri yer alıyor. Belirlenen iftar saatlerine göre İstanbul'da 19:53'de, Ankara'da 19:36'de, İzmir'de 19:57'de oruç açılacak. Tüm illerimizde iftar saatlerini haberimizden okuyabilirsiniz.

İL İL İFTAR SAATLERİ

Yukarıdaki linkten il il iftar ve sahur vakitlerini görebilirsiniz. İller listesinden yaşadığınız ili seçerek, kendi ilinizin iftar saatini kontrol edebilirsiniz.

İFTARA NE KADAR KALDI?

İSTANBUL İFTAR SAATİ

İstanbul'da Ramazan ayının ilk iftarı 19:53'de açılacak.

[imsakiye_template desc="İSTANBUL" arry="İSTANBUL"][/imsakiye_template]

ANKARA'DA İFTAR SAAT KAÇTA?

Ankara'da bugün iftar saat 19:36'de açılacak.

[imsakiye_template desc="ANKARA" arry="ANKARA"][/imsakiye_template]

İZMİR İFTAR VAKTİ

İzmir'de iftar vakti saat 19:57 olarak belirlendi.

[imsakiye_template desc="İZMİR" arry="İZMİR"][/imsakiye_template]

ORUÇ İÇİN NASIL NİYET EDİLİR?

Oruç için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

[old_news_related_template title="Kronik hastalığı olanlara Ramazan tavsiyeleri" desc="Oruçla birlikte hem uzun süreli açlık hem de sıvı kaybı kronik hastalıkları şiddetlendirebilir. İç hastalıkları uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım bugünlerde ciddiye alınması gereken 10 kronik rahatsızlığı sıralayıp sağlıklı bir ramazan geçirmenin yollarını şöyle açıkladı:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/17/iecrop/02-seker-15cm_16_9_1618673716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/kronik-hastaligi-olanlara-ramazan-tavsiyeleri-6379727/"]