Merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesinde saat 22.53'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hamdullah Livaoğlu, Ankara depremine ait ürkütücü sinyalin 66 kilometre uzaklıkta Çankırı istasyonundaki kaydı üzerinde çalışma yaptı.

Livaoğlu depremin ses kaydını işitebilir hale dönüştürdüklerini belirterek, "Deprem nispeten düşük büyüklükte olduğu için ses derin ve tok bir uğultu şeklinde işitilebiliyor. Alçak frekanslarda birkaç saniye içeresinde sönümleniyor" dedi.

[old_news_related_template title="Ankara'da art arda depremler: İşte AFAD ve Kandilli verilerine göre son depremler listesi…" desc="Ankara'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar olmaya devam ediyor. Korkutan Ankara depremi sonrasında bölgede on bir deprem daha yaşandı. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/11/iecrop/son-deprem-nerede-shutter_16_9_1610340812.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ankarada-art-arda-depremler-iste-afad-ve-kandilli-verilerine-gore-son-depremler-listesi-6206119/"]