İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, internetten araç satışı ilanı veren kişilerin dolandırıldıklarına yönelik şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda, gayrimenkul ve rant a car adı altında iş yerlerini işleten suç örgütünün Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Niğde, Yozgat, Aksaray ve Nevşehirde internet üzerinden araç satış ilanı veren kişilerle irtibata geçerek, Kırşehire gelmelerini sağladıkları, bu kişileri hileli davranışlarla dolandırıp, araç bedelinin bir kısmını peşin, kalan yüksek kısmını ise, noter satış işlemi gerçekleştirildikten sonra çeşitli bahanelerle oyalayıp senet verdikleri, ardından da bu senedi ödemedikleri belirlendi.

BİRÇOK SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Olaya karıştıkları belirlenen S.G., M.S., A.A., D.C.Y., C.T., K.T., T.D., H.Ç., A.A., B.K., H.T., U.Y.T., F.B., H.Ç., F.A., E.S. ve Ç.B. kaldıkları evde polis ekiplerince yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda, tabanca, şarjör, pala, sahte plaka, çok sayıda senet, araç satış sözleşmesi, poliçe ve not kağıtları ele geçirildi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, tehdit ve rüşvet suçları yöneltilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.G., M.S., A.A. ve D.C.Y. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Miraç'ın tedavisi için biriktirdikleri parayı dolandırıcılara kaptırdılar" desc="Dolandırıcılar, telefonla aradıkları Seda Nur Ağkurt'u (22) kendilerini polis olarak tanıtıp, eşinin kimlik bilgilerinin karıştığı bir olay için operasyon düzenleyecekleri yalanıyla kandırarak, 28 bin lira dolandırdı. Doğuştan görme engelli olan 2 yaşındaki oğulları Miraç'ın tedavisi için yaptıkları birikimi dolandırıcılara kaptırdıklarını belirten Ağkurt isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/10/iecrop/resim1_18012914_16_9_1623311110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/miracin-tedavisi-icin-biriktirdikleri-parayi-dolandiricilara-kaptirdilar-6478621/"]