Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yaşayan Ali Kılınç (18), Ersin Karakaya (22), Fatih Karagün (22) ve Yusuf Konar (23) arkadaşları Mehmet Erkan’ın kullandığı hafif ticari araçla gezintiye çıktı.

Sohbet etmek için sulama göledinin yanına giden arkadaşların içerisinde bulunduğu araç akıntıya kapılarak sulara gömüldü. Aracı kullanan Mehmet Erkan dışındaki diğer 4 genç, araçtan inmeyi başararak yüzerek kıyıya çıktı.



Erkan’ın sulara gömülen araçtan çıkamadığını gören Yusuf Konar, onu kurtarmak için kendini çıktığı sulara yeniden attı. 2 gencin araçtan çıkamaması üzerine, diğer 3 arkadaşı yardım talebinde bulundu.



CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

AFAD ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin gece 04.00’te ara verdiği çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Uzman dalgıçların katılımıyla devam eden çalışmaların 9’uncu saatinde aracı kullanan Mehmet Erkan’ın cansız bedenine ulaşıldı.



Sağanak yağış altında güçlükle devam eden çalışmalara Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Polis Dalgıç ekipleri de destek verdi. Arama kurtarma çalışmalarının 18’inci saatinde Yusuf’un önce gömleğine yaklaşık yarım saat sonra cansız bedenine ulaşıldı.



BÖLGEDEN HİÇ AYRILMADI
Soğuk ve yağışa rağmen 18 saat Yusuf’tan gelecek iyi bir haberi bekleyen babası Hasan Konar’ın göledin kenarındaki bekleyişi görenleri üzüntüye boğdu.

Yusuf’un kendi eliyle besleyip büyüttüğü hatta geceleri dahi birlikte yattığı köpeği ‘Kont’ ise bölgeden hiç ayrılmadı. Göletin kenarını dolaşarak sahibini arayan sadık köpeğin suyun içine kadar girip arama yapması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Dalgıç polisler tarafından göletten çıkarılan Yusuf Konar’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Ailelerin evlatlarını son bir kez görebilmek için ambulansa koşmaları ve ettikleri feryatlar yürekleri dağladı. İHA

[old_news_related_template title="Boğulan köpeği kıyafetleriyle denize atlayarak kurtardı" desc="Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren bir köpek, kıyafetleri ile denize giren veteriner hekim tarafından ölmekten kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/20/iecrop/fotoiha.kandira_16_9_1605872273.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bogulan-kopegi-kiyafetleriyle-denize-atlayarak-kurtardi/"]

[old_news_related_template title="Diyarbakır'da acı olay: Oğlunu kurtardı, kendisi boğuldu" desc="Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ali Karakoç , boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtarmak için kanala atladı. Oğlunu kurtaran Karakoç, sudan çıkmayı başaramayınca boğuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/28/iecrop/detay-kopya-10_16_9_1595939722.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/diyarbakirda-aci-olay-oglunu-kurtardi-kendisi-boguldu-5957792/"]