Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde öğle saatlerinde ahşap bir evde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki evlere de sıçradı. İhbar üzerine köye, belediyeye ait itfaiye ekipleri ile Orman Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ve sağlık ekipleri sevk edildi.



Alevlerin 50'ye yakın eve sıçradığı yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler, alevlerin diğer evlere de sıçramaması için yoğun çaba harcadı.



HELİKOPTER TALEP EDİLDİ

Yusufeli ilçe belediyesi ile Orman Müdürlüğü’nden ekiplerin müdahale ettiği yangın için tüm ilçelerden takviye itfaiye araçları köye yönlendirildi. Yangına havadan müdahale için yangın söndürme helikopteri istendi.



Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yangında ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını açıkladı, çok sayıda evin yandığını belirtti.

VALİLİK: YANGIN KÖYÜ TEHDİT EDEN BOYUTTTADIR

Artvin Valiliği'nden de yangına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Yangının köyün büyük bir bölümünü tehdit ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

* Bugün öğleden sonra ilimize bağlı Yusufeli ilçesinin Dereiçi köyünde yangın çıkmıştır. Yangın, köyün büyük bir bölümünü tehdit eden boyuttadır. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisine ulaşılmamıştır.



* Vatandaşlarımızın can güvenliği ön planda tutularak yangına müdahale edilmektedir. İlimizde bulunan tüm kurumlar AFAD Başkanlığının koordinesinde yangın yerine intikal etmektedir.



 

* Çevre illerden de gerekli destek için görüşmeler yapılmış ve devletimizin tüm imkanları seferber edilerek yola çıkmıştır. Yangına müdahale tüm hızıyla devam etmektedir.

KONTROL ALTINA ALINDI

3 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, Vali Yılmaz Doruk köye gelerek Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'den yangınla ilgili bilgi aldı, vatandaşlara "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: 1 MİLYON TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyündeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı. AFAD’dan 1 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi Köyünde meydana gelen yangın sonrası, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve Dereiçi Köy Muhtarı Sabri Duman’ı telefonla aradı. Yangının sebebi ve sonrasında meydana gelen hasar ile ilgili bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti. (İHA/DHA)

[old_news_related_template title="Yangın korku dolu anlar yaşattı, köylüler seferber oldu" desc="Burdur'da akşam saatlerinde sazlık alanda çıkan yangında 50 dönüm zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına köylüler de traktör ve tankerlerle destek verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/14/iecrop/yangin-dha1_17401151_16_9_1615750936.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/yangin-korku-dolu-anlar-yasatti-koyluler-seferber-oldu-6314216/"]