Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını İstanbul'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami önünde kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin "Tam kapanmada İstanbul'da mı olacaksınız?" sorusuna, ilginç bir yanıt verdi: Henüz kesin kararımı vermedim ama buralardayım. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim.

KILIÇDAROĞLU'NDAN JET YANIT

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Aşı nerede?” diyoruz, “Kabul etmiyorum” diyor. Neyse ki ülkede olmasının en kötü ihtimal olduğunu kabul ediyor artık.

ELİMİZDE YETERİNCE AŞI VAR

Aşı tedarikiyle ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi: Elimizde yeteri derecede aşı var. Sıkıntı çekmeyiz. Rusya'dan Sputnik V aşısı da gelecek. Eylül-ekim gibi yerli aşı çalışmalarında da inşallah üretime geçilebilir.

GÜNEY KIBRIS'A GÜVENMİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre'deki Kıbrıs görüşmelerine konusunda ise şunları söyledi:

- Ben Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, inanmıyorum, onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Doğru konuşmadılar. Şimdi 2-3 ay sonrasına atıldı. Ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller. Bunlar Bürgenstock Zirvesi'nde yapmış olduğumuz görüşmede de yalan söylediler, aldattılar ve onun neticesinde yapılan referanduma da saygı duymadılar.

- Kuzey yüzde 65 'evet' derken, güney tam aksine bir o kadar 'hayır' dedi. Bunlar yalancı, dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Geçenlerde biliyorsunuz bazı görüşmeler dışişleri bakanlarımızın arasında yapıldı. Yine geldiler farklı farklı şeyler söylüyorlar. Dürüst davrandıkları zaman bizden dürüstlüğü görecekler ama dürüst davranmadıkları sürece de bunlarla bir anlaşmaya varmak mümkün değil.