Ayasofya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadelerini kullanarak hakarette bulunması nedeniyle tepkilere neden olan İmam Mustafa Demirkan'a, Bilecik İnhisar ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz sahip çıktı.

BİLECİK ATATÜRK VE TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILMIŞTI

Atatürk'e ‘zalim ve kafir' diye lanet okuyan imam Mustafa Demirkan'a tepki amacıyla CHP'li Bilecik Belediyesi tarafından, Bilecik'te cadde ve sokaklarda birçok binaya Atatürk ve Türk bayrakları asılırken, imam Mustafa Demirkan'a sahip çıkan Bilecik İnhisar ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz oldu.



"BU YÜZYILDA YETİŞEN EN BÜYÜK ALİM"

Bilecik İnhisar ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Atatürk'e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'a destek çıktı. İmam Mustafa Demirkan'ı 'Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alim' olarak değerlendirdi. Kaymakam Açıkgöz paylaşımında "Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah'ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha göstermişlerdir" ifadelerine yer verdi.

TEPKİLER ÜZERİNE PAYLAŞIMINI SİLDİ

Kaymakam Açıkgöz'ün imam Mustafa Demirkan'ın fotoğrafıyla birlikte yaptığı paylaşıma çok sayıda tepki geldi. Kaymakam Açıkgöz tepkiler üzerine paylaşımını silmek zorunda kaldı.




DERHAL GÖREVDEN ALINMASINI TALEP ETTİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Atatürk'e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'a sahip çıkan İnhisar ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz'ün paylaşımına tepki gösterdi.

Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz'ün derhal görevden alınmasını talep eden bir sosyal medya paylaşımında bulundu. İmama sahip çıkmayı 'yalakalık' olarak değerlendiren Milletvekili Tüzün paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

* Yalakalık uğruna twit atıyorsun, sonra korkudan siliyorsun... Yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden imamı savunan İnhisar Kaymakamını kınıyorum. İnhisar ilçemize yakışmayan bu zat'ın derhal görevden alınmasını Bilecik halkı adına talep ediyorum.



[old_news_related_template title="Atatürk’e hakaret eden imam hakkındaki suç duyuruları artıyor" desc="Ayasofya'da devlet erkanının katıldığı icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alarak lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında bir suç duyurusu da Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Sekreteri ve Üsküdar Şube Başkanı Onur Cingil’den geldi. Cingil, avukatı aracılığıyla İstanbul Adliyesi’nde imam hakkında suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/31/iecrop/demirkan-sozcu-1_16_9_1622488482.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturke-hakaret-eden-imam-hakkindaki-suc-duyurulari-artiyor-6461680/"]

[old_news_related_template title="CHP Atatürk'e lanet okuyan Demirkan'dan şikayetçi oldu" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ayasofya Camii’nde, Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da bulunduğu bir etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan eski Yıldırım Beyazıt Camii imamı Mustafa Demirkan’dan şikayetçi oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/31/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1622448829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chp-ataturke-lanet-okuyan-demirkandan-sikayetci-oldu-6460628/"]