Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi yakınında ormanlık alanda saat 17.10 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Alevleri görev vatandaşlar yangına ilk müdahaleyi yaptı ancak başarılı olamadı.

Yangın söndürme ekiplerine haber verilmesi üzerine kısa sürede yangın bölgesine gelen Aydın Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ile orman yangını söndürme ekipleri 12 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile yangına karadan müdahale etti. Havadan da müdahale edilen yangını söndürmek için 5 helikopter görev yaptı.



MİLLİ PARK SINIRINDA

Yangın bölgesinin Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı sınırında olması nedeniyle yangının bu doğa harikasına sıçramaması için olağanüstü bir çaba harcandı. Kuzeyden güneye doğru esen rüzgar yüzünden alevler hızla yayılsa da, milli parkın şimdilik yangın tehdidi altında olmadığı öğrenildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Doğanbey Mahallesi yakınında ormanlık alanda saat 17.10 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını, 12 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile karadan, 5 helikopter ile havadan müdahale ile saat 19.00 sıralarında kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı.



[old_news_related_template title="Sel ve yangın felaketinde vatandaşlar bu ülkedeki yönetim zafiyetini gördü" desc="Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yangından ve selden etkilenen illere gidip yerinde inceledi. Uysal, “Maalesef yıllardır ders de tedbir de almıyoruz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/hs5gultekin3ailesi_16_9_1630685335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sel-ve-yangin-felaketinde-vatandaslar-bu-ulkedeki-yonetim-zafiyetini-gordu-6629365/"]