DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon’da partisinin Yomra ilçe kongresinde konuştu. AKP iktidarını eleştiren Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın konuşmasını ekrana getirerek, “Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” sözlerini ti'ye alması salonda gülüşmelere neden oldu.

"ACABA NE TARAFA, HANGİ UFKA BAKIYOR?"

Babacan şu ifadeleri kullandı:

* Ben kendisine sormak istiyorum. Acaba ne tarafa, hangi ufka bakıyor? Külliye’den çıkıp Kızılay’da, Ulus’ta 5-10 vatandaşımıza ‘Ben ufukta bir şey görüyorum, sen de görüyor musun?’ dese öyle bir şey olmadığını anlayacak. Artık halk içine çıkmıyor. Vatandaş böyle bir şey görmüyor.

* Biz sokağa bakıyoruz. Çarşıya, pazara bakıyoruz. Gençlerimizle konuşuyoruz. Emeklilerimizle konuşuyoruz. Biz ekonomide gerileme ve zayıflama görüyoruz. İnsanlarımızın umudunun tükendiğini görüyoruz.

* Gençler ufka baktığı zaman derin bir karanlık görüyor. Baktığı ufukta hiç ‘demokratik, özgür ve adil bir Türkiye’ silueti de görüyor mu? Göremez, çünkü demokrasiyle ilgili bir yere başlarını çevirip bakmıyorlar.

[old_news_related_template title="Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı ve erken seçim açıklaması" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. 'Cumhurbaşkanlığı adaylığında tek aday mı başarılı olur yoksa çift aday mı?' sorusuna Karamollaoğlu, 'Şimdilik benim kanaatim şu anda eğer bir araya gelinip de bir teklif üzerinde ittifak sağlanan tabi bir aday belirlenirse bunun daha isabetli olacağını düşünürüm' ifadelerini kullanırken Davutoğlu ise, 'Hepsi düşünülebilecek, hepsi masada olacak hususlar. Dinamik bir süreç var. Şu anda vereceğiniz statik bir cevap, tek aday olsun ya da 3 aday olsun, 5 aday olsun gibi cevaplar gelecekteki dinamik bir sürece karşılık bulmayabilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/16/iecrop/davut11_16_9_1631806353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/davutoglu-ve-karamollaoglundan-cumhurbaskani-adayligi-ve-erken-secim-aciklamasi-6653200/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli'den erken seçim açıklaması" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Zillet ittifakı bir strateji kapsamında aday tartışmasını hem yapıyor hem de yaptırıyorken Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır. Bayağı dedikoduların hepsi bühtan ve beyhudedir. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, seçimin ne zaman yapılacağı da bilinmektedir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/16/iecrop/bahceli-depo-1_16_9_1631804552.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bahceliden-sert-sozler-batsin-sizin-modernliginiz-6653139/"]