MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim'de başlayan yeni yasama yılında ilk grup toplantısını TBMM'de gerçekleştirdi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Yeni yasama yılının aziz milletimize, milletvekillerine ve parti gruplarına hayırlı olmasını diliyorum.

* Sorunların ve zihni kurcalayan soruların varlığına işaret ettiğinin de farkındayız. Taşıdığımız sorumlulukların fevkinde hareket etmeye kararlıyız. Taviz çukuruna devrilmeden, yolumuza ve tarihi yolculuğumuza şevkle devam edeceğiz.

"MHP TÜRK MİLLETİNİN SESİDİR"

* Ülkemize ve milletimize daha fazla ne yapabiliriz sorusunun cevabını arıyoruz. Bunu inançla, itinayla yapıyoruz. Huzur diyoruz huzurlu bir geleceğin kilitlerini açmak için çırpınıyoruz.

* Bizim her soruya verilecek bir cevabımız, her soruna yönelik çözüm önerilerimiz vardır. Teslimiyet anaforuna düşmeden, taviz çukuruna devrilmeden tarihi yolculuğumuza devam edeceğiz.

* İradesi sıra dağlar gibi duranlardanız. MHP, Türk milletinin sesidir. Türkiye'nin beka siperidir. MHP, Cumhur İttifakı ile beraber Türkiye'nin muazzam sinerjisidir.

"YAPAMAZSINIZ DİYENLERE GÜLÜP GEÇECEĞİZ"

* Önümüzü kesmek isteyenler olacak. Bir kez daha onları bomboş hayalleri ile baş başa bırakacağız. Doğru duracağız dengeli olacağız milletimizin derdi ile dertleneceğiz. Bizler Türkiye sevdalısıyız.

* MHP yaparsa en iyisini yapar, davamızın haklarını savunacağız. Yapamazsınız diyenlere gülüp geçeceğiz. Nerede bir mazlum varsa elinden tutacağız. Nerede bir hain çıkmışsa tam karşı cephesinde yerimizi alacağız.

DAVA ARKADAŞLARIMA RAHMETLER DİLİYORUM

* Geçtiğimiz pazar günü Ankara toplantımız öncesinde elim bir Trafik kazası hepimizi ziyadesiyle üzmüştür. Dava arkadaşlarımızı taşıyan bir minibüs kaza yapmıştır. Ahmet Kömeç ile Murat Sevinmiş kardeşlerimiz hayatlarını kaybetmiş, 14 dava arkadaşımız yaralanmıştır.

* Elimizden gelen bir şey yoktur, acılarımızı paylaşarak hafifletmekten başka seçeneğimiz de yoktur. Dava arkadaşlarıma rahmetler diliyor, halen tedavi altında bulunan dava arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum.

"ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİK KORKUNÇ SEVİYEDE"

* Dünya ne eski dünya, insan ne eski insandır. Yığılan açmazlar ve çarpıklıklar hepimizin gündemini meşgul etmektedir.

* 2020’de şiddetin maliyeti 15 trilyon dolara ulaşmış. Karşımızdaki küresel tablo umut saçan durumdan çok uzak.

* BM, 5 ülkenin tekeline girerek onların yüksek yayılmacı politikalarına kılıf hazırlamakla meşguldür. Adaletsizlik ve eşitsizlik korkunç seviyelerdedir.

"SOÇİ ZİRVESİ MEVCUT STATÜKOYU CANLI TUTMUŞTUR"

* Başta Rusya olmak üzere aynı coğrafyayı, aynı kıtayı paylaştığımız müessir ülkelerle de ters düştüğümüz konu başlıkları, anlaşma ve uzlaşmada zorluk çektiğimiz sorun alanları vakidir.

* Hükümet, maharet ve makuliyetle, takip ettiği çok yönlü ve aktif diplomasiyle farklı dönemlerde farklı çıkarları çatışan taraflarla aynı masaya oturabilme, Türkiye’nin haklarını savunabilme dinamizmine sahiptir. Bu bir denge siyaseti değil, dirayetli siyaset numunesidir. Soçi Zirvesi, mevcut statükoyu canlı tutmuştur.

"ABD'NİN ŞUURSUZ YÖNETİCİLERİ TÜRKİYE'Yİ NE SANIYOR"

* Türkiye olarak neyi ne zaman nasıl alacağımızın ihtiyaç duyulan hesabını yalnızca büyük Türk milletine vereceğimizin herkesin bilmesinde yarar vardır.

* ABD yönetimi yeni yaptırımlarla bizi tehdit ediyormuş. Varsın etsinler. Yaptırım var diye Türkiye'nin şerefini hiç kimseye çiğnettirmeyiz.

*ABD, 'silah almayın' diye ülkemize yaptırım gözdağı verirken aynı anda Suriye'nin kuzey doğusunda ne işler çevirdiğini itiraf edecek dürüstlüğe sahip midir?

* PKK, YPG'ye suikast ve saldırı silahlarını bedelsiz vermeyi kendisine hak görüyor da milli güvenliğimizi korumak amacıyla temin ettiğimiz silahlar mı gözünüze batıyor? Teröristlerle ittifak içinde olan bu ülkenin şuursuz yöneticileri Türkiye'yi ne sanıyorlar?

* Afganistan’ı bu hale getiren kimdir? Dünya üzerinde 800 noktada 350 bine yakın askeri konuşlandırarak yapmadığını bırakmayan ülke, Türkiye’ye ne anlatıyor?

"TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOKTUR"

* Kimin kimlerle yürüdüğü netleşiyor, sis perdesi aralandıkça aralanıyor. Biz HDP demek PKK demek diyorduk meğerse bu denkleme de ABD bağımsız değişken olarak eklenmiştir. Yüz kızartıcı, utanç verici, insanlık değerlerini hiçe sayan kanlı bir ittifak Türkiye’ye karşı kurulmuştur.

* Böylesi bir dönemde CHP Genel Başkanı’nın sözde Kürt sorununu telaffuz etmesi tesadüf müdür? Yoksa bayatlamış sömürge teklifi midir?

* Zillet İttifakı’nın ana ortaklarını ikaz ediyorum. Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Milletin tartışılması devleti tartışmaya açmakla eş anlamlıdır.

* Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerim, sorun olarak gören CHP, İP, HDP vardır. Türk milleti birdir, kardeştir, büyük bir ailedir. Meclis her meselenin çözüm mekânıdır fakat ihanetin, bölünmenin çözüm kaynağı görülemez!

* Kılıçdaroğlu başka bir alemde yaşamıyorsa Kandil merceğine gözüne koydurmamışsa bu yakıcı gerçeklerden ne zaman haberi olacaktır? İzanı kaldırdıysa itiraf etsin, sonra nedamet getirsin. Meraklanmasın bu millet onu bile affedecek gönül enginliğine haizdir.

* Gece baykuşları gibi öten CHP Sözcüsü ekonomide karamsar tablo çizerken hiç mi yüreği titremiyor. Hiç mi patronu Kemal Derviş’ten fikir almıyor.

"TERÖRÜN ÜLKEMİZE FATURASI, 2 TRİLYON 256 MİLYAR DOLARDIR"

* Son tahlilde, FETÖ ve diğer örgütlerle mücadelede harcanan 350 milyar doların da eklemlenmesiyle terörün ülkemize toplam faturası, sağır kulaklar burayı iyi dinlesin, ekonomide felaket tellallığı yapan utanmazlar bize kulak versin, tam 2 trilyon 256 milyar 48 milyon dolardır.

* Terör sorununa maruz kalmasaydık, teröre sarf edilen devasa kaynakla; 69 adet Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), 505 adet Marmaray, 749 adet Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bin 880 adet Osmangazi Köprüsü, 282 adet Kuzey Marmara Otoyolu, 205 adet İstanbul-İzmir otoyolu, 102 adet İstanbul Havalimanı, 564 adet Atatürk Barajı, 1834 adet İstanbul Şehir Hastanesi yapılabilir. 902 Adet S-400, 644 adet Patriot Hava ve Füze Savunma Sistemi, 9 bin 24 adet de F-35 savaş uçağı alınabilirdi.

* Üstelik terörün anormal maliyetine katlanmış olmasaydık, önümüze koyulan kanlı faturayı ödemeseydik, bugünkü şartlarda kişi başına gelirimiz bin 585 dolar fazla olacaktı” açıklamasında bulundu.

"FIRSATÇILARIN ÜZERİNE GİDİLİYOR"

* Masum ve haklı öğrencilerimizi hariç tutarak söylüyorum, yurt sorunu var diyenler, nöbetçi provokatörleri sahaya sürenler, barınamıyoruz diye banklarda eylem yapan örgüt üyeleri, sizin propagandasını yaptığınız caniler olmasaydı, her mahalleye bu devlet yurt yapar, her evladımızı da sıcacık ve insani şartlarda ağırlardı.

* Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından; çarşı, pazar, marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara, şikâyet edenlere hak veriyor, bu kardeşlerime bir şey demiyorum.

* Fırsatçıların üzerine gidiliyor, simsarların peşine düşülüyor, vatandaşımızın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz.

"TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR"

* Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir.

* Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Bir eli yağda, diğeri balda, yediği önünde, yemediği ardında, bir giydiğine bir daha dönüp bakmayan, ama sırayı siyaset alınca sahte vicdan ve merhamet edebiyatı yapan bir avuç kaymak tabakadan, imtiyazlı azınlıktan, merdane gibi dönen devrimci bozuntularından öğreneceğimiz de hiçbir şey yoktur.

* Kürt sorunu var diyenler, aynanın karşısına geçip vahim sorunun gerçek hüviyetini ve yansıyan halini görebileceklerdir. Türkiye’nin terör ve bölücülük sorunu vardır.