MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'deki grup toplantısında partililere seslendi. MHP liderinin gündeminde erken seçim tartışmaları, HDP'nin kapatılması ve ABD ile yaşanan S-400 gerilimi vardı.

Erken seçim tartışmaları için bir kez daha 2023'ü işaret eden Bahçeli, HDP'nin kapatılması için ise "Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir." dedi.

"SANDIĞIN KAÇ BUCAK OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN GÜN SAYIYORUZ"

* Bugünün tarihi bir gün yazıldığında, geleceğin Türk nesilleri, kimin dürüst kimin dalavereci, kimin vatansever kimin vatansöver, kimin demokrasi yanlısı kimin demokrasi karşıtı olduğunu elbette idrak ve tescil edecek, hak ile batılın bir kez daha tefriki somutlaşmış olacaktır.

* Biz müsterihiz, müftehir bir vicdan müşahitliğinde kendimizden de ziyadesiyle eminiz. Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyoruz.

* Mahcup olacağımız, tedirginlik duyacağımız, korkup saklayacağımız bir açığımız, bir eksiğimiz, bir zaafımız olmadığı için rahatız, gözümüzü budaktan sözümüzü de dudaktan esirgemiyoruz.

* Gündüz şapkalı gece külahlı; sözde demokrat özde despot olanların ne yaptığını, neyi amaçladığını, hangi kirli ilişkilere savrulduklarını hem görüyor, hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz.

* Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz.

* Türk milleti, Cumhuriyeti’nin yüzüncü yıl dönümünü bir yanda bahtiyarlıkla kutlayacak, diğer yanda bizatihi kendi tarihi ve egemenlik haklarını savunarak Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni demokratik zaferle taltif edecektir. Türkiye’nin geleceği heba edilemez, etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez.

"CHP YANLIŞ ATA OYNAMIŞTIR"

* CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a'dan z'ye yozlaşmanın, terör bataklığının içindedir. Dünyanın hangi ülkesinde teröre destek veren bir partiye cevaz vardır?

* Parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset ve demokrasi hayatında nasıl yer olacaktır? Gara'dan kanlı emirler getiren milletvekillerinin TBMM'de ne işi vardır? HDP suçludur, ittifak ortakları ağır vebal altındadır.

* HDP şu kadar oy aldı, bu kadar desteği var' diyorlar. HDP'ye oy verenler, PKK'nın arka bahçesi olsun mu istediler? Oy sayısının demokrasiyle bağdaşması, şehitle caninin bir görülmesi, kahramanla hainin bir tutulması kadar korkunçtur.

* Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar karanlık kişi varsa HDP'yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır.

"YÜREĞİ YETEN KARTLARINI AÇIK OYNAMALIDIR"

* Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Soruşturma safhasına geçerse iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunulacaktır.

* Siyasi partilerin kapatılması AYM'ce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Anayasa Mahkemesi, delili ve belgeli bir şekilde HDP'nin terör olaylarının odağı olduğunu tespit ederse HDP'den söz etmek söz konusu olmayacaktır.

* Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir.

* Hiç kimse minderden kaçmamalı, yüreği yeten kartını açık oynamalıdır. Soruyorum; CHP, fezlekeli HDP’lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır? Yok mudur?

"HDP'YE DESTEK PKK'YA DESTEKTİR"

* Fezlekelerin içeriği nedir bir görelim, devlet intikam duygularıyla yönetilmez diyen kimliksiz CHP sözcüsü acaba senin kararın nedir?
Terörün mü safındasın? Türkiye’nin mi yanındasın?

* Aklıselim çağrısı yapan CHP’liler PKK’ya hala müşfik ve minnettar mıdır? İYİ Parti, HDP’lerin yargı önüne çıkarılmasına destek midir? Köstek midir? İttifak ortağı CHP gibi, fezlekelerde ne var ne yok ona bir bakalım mı diyecekler? Yoksa adaletin ve milletin çağrısına riayet mi edecekler?

* Hele bir cevap versinler; HDP’nin kapatılması konusunda CHP ile İYİ Parti’nin tutumu ve duruşu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler, vatandaki yangını ne zaman göreceklerdir?

* HDP’ye destek, PKK’ya destektir. PKK’ya destek, şühedaya ve Türkiye’ye ihanettir. CHP kime destek vermektedir? Zalime mi mazluma mı?
İYİ Parti kimin tarafındadır? Hıyanetin mi milli haysiyetin mi?

* Önümüzde büyük bir imtihan vardır. Ak koyun kara koyun yakında ortaya çıkacaktır. Süreç turnusol kağıdı işlevi görecektir. Kim kiminle yürüyor belirginlik kazanacaktır.

* Milliyetçi Hareket Partisi amasız, fakatsız, ancaksız şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyecek, HDP’nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır.

"ERMENİSTAN OLSA BİLE..."

* Ermenistan terör devletidir, aynı zamanda kukladır. Geçen hafta Ermenistan ordusunun Başbakan Paşinyan’a istifa çağrısı ise aslında beklenen bir akıbetin tecellisidir.

* Dün de, Erivan’ın köşe başlarını tutan protestocular Paşinyan’ı istifaya zorlamak amacıyla hükümet binasını basmışlardır. Biz konu Ermenistan olsa bile, demokrasinin hakim olmasını ister, ısrarla sağduyuyu ve aklıselimi tavsiye ederiz.

* Bunun ilkesel bir takdir ve tercih hakkımız olduğunu önşartsız ileri süreriz. Ermenistan’ın darbeye mesafeli, demokrasiye yakın olması dileğimizdir.

* Düşman da olsa mertliğimizi bozmayız. Diz vuranın başına çökmeyiz. Biz Türk milletiyiz, biz Türkiye’yiz. Aynı tutarlılığı ve duyarlılığı muhatap ülkelerden de bekleriz.

ABD NE İSTİYOR? TÜRKİYE S-400'LERİ İADE Mİ ETSİN*

* ABD’nin S-400 konusundaki dayatmacı ve dostane olmayan buyurgan yaklaşımı ne demokratik kazanımlara ne de müttefiklik hukukuna uygundur.
İstenen nedir?

* Türkiye, ABD beğenmedi diye S-400’ü Rusya’ya geri mi iade etsin? ABD istemiyor diye, hava savunmasından tavizler mi versin?

* Herhangi bir silahı veya füze savunma sistemini milli çıkarlarımız ve güvenlik mülahazalarımız kapsamında nereden ve kimden alacağımıza biz karar veremeyeceksek, sorarım sizlere bağımsızlıktan, egemenlikten, varoluş onurundan nasıl bahsedeceğiz?

* Türkiye, ABD’nin ne yaptığına, neyi alıp sattığına karışıyor mu? Hadi bunu geçtik de, PKK/YPG’ye silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu?

"DEPODA ÇÜRÜTMEK İÇİN O MALİYETE KATLANMADIK"

* Bizim görüşümüz açıktır. Alınan silah tehdit vasat bulursa mutlaka kullanılmalıdır. Şayet tehdit yoksa silaha zaten gerek de yoktur.

* ABD’yle diyaloğumuz S-400’e bağlıysa, o zaman ABD’nin terör örgütleriyle güney sınırlarımız boyunca ne yaptığını, neleri planladığını, Doğu Akdeniz’de neden karşımıza geçtiğini, Dedeağaç’a niçin silah yığıp üs kurduğunu sormak milli bir görevimizdir.

* Türkiye’ye, Rusya ile ABD/NATO arasında seçime zorlayanlara, Çift Başlı Selçuklu Kartalının bize gösterdiği milli vizyonu yüreklice hatırlatmak isterim.

* Biz ne doğu ne batı demiyoruz, ya doğu ya batı da demiyoruz; nitekim hem doğu hem de batı irade ve kararındayız. Bundan da şaşamayacağız, yolumuzdan dönmeyeceğiz. Seven sever, sevmeyen kendi ilişki ve ittifak ağını elbette kendi seçer.

* Bize göre, S-400 konusunda başkalarının servis ettiği formüller değil, Ankara kriterleri geçerli olmalıdır. Kaldı ki silahları depolarda çürütmek için onca maliyete de katlanmadık.