Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e ilerleyişinin ardından, Türkiye'nin koruma görevi üstlendiği Kabil Havaalanı'nda personelin son durumu Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi tarafından görüşüldü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, devam eden faaliyetlerin değerlendirildiği video telekonferans toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı tarafından ülkedeki son duruma ilişkin bilginin verildiği toplantıda konuşan Bakan Akar, süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

Kabil’deki personelin güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Bakan Akar, bununla ilgili olarak her türlü tedbirin alındığını da açıkladı.
[old_news_related_template title="Kan donduran görüntü: Afganistan'dan kaçarken uçaktan düştükleri iddia edildi" desc="Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi sonrasında halk arasında panik ve korku büyüyor... Binlerce insan Kabil Havalimanı'nda uçak bularak kaçmak isterken İran medyasının paylaştığı görüntülerle ilgili kan donduran iddialar ortaya atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/ucak-a-1_16_9_1629103773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kan-donduran-goruntu-afganistandan-kacarken-ucaktan-dustuler-6596052/"]

[old_news_related_template title="Afganistan'dan kaçan cumhurbaşkanıyla ilgili çarpıcı iddia: Para dolu otomobillerle gitti" desc="Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği'nden dikkat çekici bir iddia geldi... Büyükelçilik, Taliban'ın Kabil'e girmesiyle birlikte kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin para dolu dört otomobil ve bir helikopterle kaçtığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/gani-reuters_16_9_1629112032.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistandan-kacan-cumhurbaskaniyla-ilgili-carpici-iddia-para-dolu-otomobillerle-kacti-6596343/"]