Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan bir otelin yakınlarında saat 19.00 sıralarında yangın çıktı.

Yangının ormanlık alana sıçraması üzerine bölgeye helikopter de sevk edildi. Olay yerine ulaşan arazözler de alevlere müdahalede bulundu.

Diğer yangın da yine saat 19.00 sıralarında Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Kirazköy Mahallesindeki ormanlık alanda çıktı.

Helikopterle havadan müdahale edilen yangına ayrıca, Orman İşletme arazözlerle de karadan yangının kontrol altına alınmasına yardımcı oldu.

İKİ YANGIN DA KONTROL ALTINA ALINDI

Sındırgı ve Altıeylül ilçelerinde başlayan orman yangınları ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı. Altıeylül'de 5 dekar, Sındırgı'da ise 4 dekar ormanlık alan küle döndü.

[old_news_related_template title="Muğla Milas'ta başlayan orman yangını hızla büyüdü" desc="Muğla'nın Milas ilçesinde bugün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale başladı. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangının kontrol altına alınamadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/milas-iha_16_9_1630685023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mugla-milasta-orman-yangini-6629364/"]