İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda kalan öğrenciler akşam saatlerinde eylem düzenledi.

"3 AYRI OLAYDA BIÇAKLI SALDIRI YAŞANDI"

Öğrenciler, eylemlerine gerekçe olarak metro istasyonu arasındaki yolda 1 hafta içinde 3 ayrı olayda üniversitelilerin bıçaklı saldırıya uğramasını ve yönetimin gerekli önlemleri almamasını gerekçe gösterdi. Yurt avlusunda toplanan öğrenciler, “Yönetim uyuma, öğrencine sahip çık” sloganları attı.

"PAHALI YEMEK İSTEMİYORUZ"

“Pahalı yemek istemiyoruz” sloganları atan öğrenciler yemekhane fiyatlarını da protesto etti.

TALEPLERİ SIRALADILAR

Eyleme katılan öğrenciler, yönetime taleplerini şöyle sıraladı:

*Yurt ile metro arasında gasp olaylarına karşı otobüs seferleri istiyoruz.

*Yemekhane fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz.

*İnternette kotanın kaldırılmasını ve nitelikli hale getirilmesini istiyoruz.

İMAMOĞLU: YAKINDAN İLGİLENECEĞİZ

Öğrencilerin eylemine ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından ilgileneceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="Transfobiyi protesto eden Netflix çalışanları greve gidiyor" desc="Netflix çalışanları, aralarında platformun transfobik içeriğinin zarar verici olduğunu kabul etmesini istedikleri bir talep listesi gönderdi. Çalışanlar 20 Ekim Çarşamba günü için de bir grev planlıyorlar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/netflix-depophotos_16_9_1634630218.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/transfobiyi-protesto-eden-netflix-calisanlari-greve-gidiyor/"]