Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde açılan dava sonrası yeniden belde olan Güney'de bugün 1830 seçmen belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri için sandık başına gitti. İki okulda kurulan 8 sandıkta seçmenler 8 aday arasında belediye başkanını seçmek için oy kullanmaya başladı.

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

Oy kullanma işleminin devam ettiği Güney İlkokulu’nun bahçesinde ise AKP’liler ile Gelecek Partililer arasında kavga çıktı. Jandarma iki grup arsında yaşanan kavgaya biber gazı kullanarak müdahale etti.

AKP'LİLER ARKADAŞLARIMIZI DARP ETTİ

AKP’liler tarafından darp edildiklerini belirten Gelecek Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mert Levent Açöldüm “Bugün belediye başkanlığı seçimleri için arkadaşlarımızla birlikte Güney Beldesi’ne geldik. Bütün sandıklarda arkadaşlarımız vardı. Koridorda çok kötü bir muameleyle karşılaştık. Burada jandarma sanki AK Parti’nin silahlı kuvvetleri gibi bize burada muamele uyguladı. Burada şiddete maruz kaldık. AK Parti’nin trolleri tarafından arkadaşlarımız darp edildi. Aramızda yaralılarımız var. Biz yine buradayız ve seçim bitinceye kadar sandıklara sahip çıkacağız. Onların burada bir alaveresine ve fitnesine izin vermeyeceğiz” dedi.



ÇOK AYRIMCILIK YAPILDI

Genel Merkez Gençlik Politikaları Komisyon Üyesi Fatih Yeşilyurt ise, “Jandarma burada şu an koridorlara kadar silahlarla girmiş durumda. Hatta sandıklara kadar geliyorlar. Çok ayrımcılık yapıldı. Biz jandarmanın bunu yapmasından çok şikâyetçiydik” ifadelerini kullandı.

JANDARMADAN KARŞI TEPKİ ALDIK

Seçimin adil bir şekilde geçmediğini ifade eden Gelecek Partisi Gençlik Politikaları Komisyonu Üyesi Mehmet Sekman “Belediye meclis üyesinin gelen yaşlı kadınlarla birlikte oy kullanmaya birlikte girdiklerini gördük. Bunları jandarmamıza bildirmemize rağmen karşı tepki aldık. Seçim burada hiçbir şekilde adil geçmiyor. Biz seçimin sonuna kadar buradayız. Sandıklarımızı terk etmeyeceğiz. Türkiye’de eşit standartlarda seçimi sağlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="Süleyman Soylu miting düzenledi: Hesabını sormazsak..." desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır' dedi. Temmuz ayından itibaren ekonominin atağa kalkacağını ileri süren Soylu, 'Ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, etrafımızdaki Almanya’sı da, Fransa’sı da, İngiltere’si de, İtalya’sı da, hele o her şeye burnunu sokan Amerika’sı da çatlayacak, patlayacak' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/05/iecrop/soylu-iha2_16_9_1622912346.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/suleyman-soylu-miting-duzenledi-hesabini-sormazsak-6470773/"]