Berat Kandili, bugün yani 27 Mart Cumartesi günü kutlanacak. İslam'da bu gece bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir. Ayrıca haberimizin arasındaki bağlantıları kullanarak resimli kandil mesajlarına ulaşabilir, sevdiklerinizin kandilini, sosyal medya platformları olan Facebook, Twitter, Whatsapp’dan kutlayabilirsiniz. İşte Berat Kandili mesajları...

BERAT KANDİLİ MESAJLARI 

* Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun…

* Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Şifaâ dileyen yok mu; şifâ vereyim. ” “Allah Teâlâ Şaban'ın onbeşinci geresi (Berâet gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asi olanlarla Allah'a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. Kandilimiz Mübarek Olsun

* Hayır işler, insanı kötü ölümden korur. Gizli sadaka, Allah’ın gazabını giderir. Sıla-i rahim akrabalara iyilikte bulunmak, ömrü uzatır. Bütün hayırlı işler bir çeşit sadakadır. Dünyada hayır ehli olan kimseler, ahirette de hayır ehlidirler. Dünyada münker kötü iş ehli olan kimseler, ahirette de münker ehlidirler. Cennete herkesten önce girecek olan maruf ehli kimselerdir.



Beraat kandili ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Berat Kandiliniz kutlu olsun.

* Elimden bir şey gelmiyor deme Avuçlarında ne dualar gizlidir. Kandilin mübarek olsun

* Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Beraat Kandiliniz mübarek olsun.



* Allahû Teala Şaban'ın 15. Gecesi Tecelli eder. Ve Ana'ya Baba'ya asi olanlarla Allah'a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. Rabbim önümüzdeki Berat gecesini hakkıyla ihya eden kullarından etsin.

* Beraat kandili ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Berat Kandiliniz kutlu olsun.

* Mübarek Beraat kandilinizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

* Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.



* İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Berat Kandilinizi Kutlarım.

* Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat kandiliniz mübarek olsun…

* Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.



* Ya Rabbi! Senden kalplerimize ışık, iradelerimize güç, düşüncelerimize istikamet, niyetlerimize de hulus istiyoruz. Bizleri iç dünyamızla yeniden inşa ederek ruhlarımıza ahseni takvim sırrını duyur. (Amin) Hayırlı Kandiller.

*Ey Rabbimiz! Bizlere dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eyle azabından muhafaza eyle. ( Bakara 201) Amin! Selam ve dua ile Berat Kandiliniz kutlu olsun.Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru. (Ali imran 16) Berat Kandiliniz mübarek olsun.

* Kalblerimizi gösterişten ve iki yüzlülükten muhafaza buyur ya Rabbi! Her hal ve tavrımızı rızan istikametinde eyle. Niyetlerimizi ihlaslı kıl ve bize lütfettiğin bütün şeylerde de bereket ihsan eyle ya Rabbi! Hayırlı nurlu kandiller.

TÜRKİYE'DEKİ ÖNEMLİ BAZI CAMİLERİMİZ

SULTAN AHMET CAMİİ



İZMİR HİSAR CAMİİ



ANKARA KOCATEPE CAMİİ



BERAT KANDİLİ NEDEN KUTLANIR?

Hz. Peygamber'den gelen bazı rivayetlerde, sevgili Peygamberimizin şaban ayına ve özellikle bu ayın on beşinci gecesine ayrı bir önem vererek onu ihya ettiği belirtilmektedir. Nitekim bir hadis-i şeriflerinde Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allah Teâlâ buyurur ki: ‘Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim.' Bu hâl, sabaha kadar devam eder.” (İbn Mâce, İkâme, 191) İşte bundan dolayı, bu geceyi ibadetle geçirmek, büyük bir sevaba vesile olmaktadır. Ayrıca bir kısım bilginlerin, kıblenin Kudüs’teki Mescid’i Aksa’dan, Mekke’deki Kâbe istikametine çevrilmesinin (Bkz., Bakara, 185); Hicretin ikinci yılında Berat Gecesinde vuku bulduğunu kabul etmeleri de geceye ayrı bir önem kazandırmıştır. (Kaynak: diyanet.gov.tr)

[old_news_related_template title="Berat kandili ne zaman? Berat kandilinde ne yapılır?" desc="Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili, hadis-i şeriflerle özellikle önemi belirtilmiş bir gecedir. Borçtan kurtulma, temizlenme, arınma manalarına gelen Berat Kandili 27 Mart günü eda edilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/25/iecrop/regaip-kandili-shutter_16_9_1616652634.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/berat-kandili-ne-zaman-berat-kandilinde-ne-yapilir-6334039/"]

[old_news_related_template title="Ayasofya'da ilk Regaip Kandili" desc="Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Regaip Kandili nedeniyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen programa katıldı. Camiyi dolduran vatandaşlar okunan Kuran-ı Kerim ve mevlidi dinledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/ayasofya-iha1_16_9_1613680873.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ayasofyada-regaip-kandili-6268306/"]

[old_news_related_template title="Ayasofya Camii'nin hat levhalarına bakım" desc="Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bulunan Osmanlı padişahlarına ait hat levhaları bakıma alınıyor. Hatların bakım çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Hattat Mehmet Özçay'ın danışmanlığında yürütülecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/07/iecrop/fotodha.ayasofya_16_9_1607335327.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/ayasofya-camiinin-hat-levhalarina-bakim/"]