Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri İstanbul Havalimanı’nda 15 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında uyuşturucu kuryesi olabileceği düşünülen beş İranlıyı tespit etti.

Profil ve analiz uzmanı olan polislerce durdurulan şüphelilerin çanta ve üst aramalarında bir şey bulunamadı. Bunun üzerine uzman polisler şüphelilerin, kapsül yutarak uyuşturucu taşıdıkları üzerinde durdu. Hastaneye götürülen şüphelilerin MR ve röntgenleri çekildi. Uzman polislerin şüphelerinin doğru olduğu anlaşıldı.



DOĞAL YOLLARLA ÇIKARMALARI BEKLENDİ

Uyuşturucu dolu 292 kapsül yuttukları anlaşılan beş şüphelinin doğal yollarla kapsülleri çıkarmaları beklendi. Şüphelilerin yuttukları kapsüllerde 3 kilo 350 gram eroin ve 122 gram afyon sakızı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutulandı.

[old_news_related_template title="Midelerinden çıktı, piyasa değeri 3 milyon lira " desc="İstanbul Havalimanı’nda Gümrük Muhafaza Ekipleri uyuşturucu kapsüllerini yutarak Türkiye’ye sokmaya çalışan üç uyuşturucu kuryesini yaptığı başarılı çalışma ile yakaladı. Piyasa değeri 2 milyon 834 bin lira olan, 3 kilogram 779 gram uyuşturucu ile yakalanan üç kurye gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/06/iecrop/uyusturucu-istanbul-havalimani-foto-dha_16_9_1609921145.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/midelerinden-cikti-piyasa-degeri-3-milyon-lira-6199644/"]