İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

* Bugün saat 11.00 sularında Bingöl’ün Genç İlçesi Yolçatı Köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için giden Fırat Aksa Elektrik Hizmeleri A.Ş’ye ait aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 işçi şehit olmuştur.

* Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

* Bombalı saldırının ardından güvenlik güçlerimizce bölgede bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

El yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan işçilerin, Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya olduğu öğrenildi.

Ömer Faruk Kaya ve Emrullah Anşin.


BAKAN DÖNMEZ: ER YA DA GEÇ HESABI SORULACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya için başsağlığı mesajı paylaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimize hizmet götürmek; evlerimize, okullarımıza ve hastanelerimize enerji vermek için gece gündüz çalışırken şehit edilen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bunu yapan teröristlerden er ya da geç adalet önünde hesabı sorulacaktır" dedi.



TOPRAĞA VERİLDİLER

Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya, gözyaşları arasında toprağa verildi. Öz geçmişleri okunan Anşin'in 2'si kız, 2'si erkek 4 çocuk babası olduğu, Kaya'nın ise yaklaşık 2 ay önce evlendiği öğrenildi.

Cenazeye İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Vali Vekili Fatih Kaya, AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat ve Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit işçilerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Şehitler, İl Müftü Yardımcısı Yunus Bolluk'un kıldırdığı cenaze namazının ardından Bingöl kent mezarlığında toprağa verildi. DHA