CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş alan AKP'li bürokratları ifşa etmeye devam ediyor. Deniz Yavuzyılmaz, bu kez de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar'ın aynı zamanda Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu ortaya çıkardı. Yavuzyılmaz, çift maaş alan Bakan Yardımcısı Birpınar'ın aylık gelirinin 45 bin 917 lira olduğunu ileri sürdü.



BANKANIN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Deniz Yavuzyılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Mehmet Emin Birpınar'ın aynı zamanda Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu tespit ettik. Bakan Yrd. maaşı: 27.917 TL. Emlak Katılım YK Başkanı huzur hakkı: 18.000 TL. Aylık geliri: 45.917 TL" ifadelerini kullanarak Genel Kurul Toplantı tutanaklarını kaynak olarak gösterdi.

[old_news_related_template title="Kamuda çift maaş alanların isimlerini açıklayan İYİ Partili Yokuş: Bu utanç tablosu ülkeyi yönetenlerin" desc="Kamu kurumlarından birden çok maaş alan bazı kişilerin isimlerini ve aldıkları ücretleri açıklayan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Ey asgari ücretli, 2 bin 800 küsur lira maaş alıyorsun. Bak, senin devletini yönetenler yandaşlarına 150 bin lira maaş veriyor, 161 bin lira maaş veriyor. Bak, ey işsiz kardeşim, ey çaresiz kardeşim, saraydaki bir daire başkanı 85 bin lira maaş alıyor. Şimdi, bu utanç tablosu sizin değil, ülkeyi yönetenlerin” diyerek tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/30/iecrop/yokus-sozcu1_16_9_1619792135.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kamuda-cift-maas-alanlarin-isimlerini-aciklayan-iyi-partili-yokus-bu-utanc-tablosu-ulkeyi-yonetenlerin-6405449/"]