Sultangazi'de kaçak göçmenlerin bir kamyondan sokak ortasına bırakıldığı görüntüler sosyal medyada paylaşılınca gündem oldu.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler polisi de harekete geçirdi. İlçe ekipleri ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, o kamyon sürücüsünün N.Y. olduğu belirlendi. N.Y. düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

2 GÜNDE 934 GÖÇMEN

Şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, İstanbul polisinin kaçak göçmenlerle ilgili çalışması da hız kesmeden devam etti. İl genelinde 9-10 Ağustos tarihlerinde kaçak ve vize süresi dolmuş düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen çalışmada 373’ü Afganistan, 206'sı Suriye uyruklu 934 kişi yakalandı. Muhafaza altına alınan şüpheliler İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

[old_news_related_template title="CHP'li Özkoç: Türk gençleri ölmeye giderken Afgan gençler burada yaşamaya geliyor" desc="ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle başlayan Afgan göçü hakkında konuşan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın bu konuda pazarlık yaptığını öne süren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'Türk gençleri neden orada ölmeye giderken, Afgan gençler burada yaşamaya geliyorlar? Nasıl bir kirli pazarlıktır bu? Nasıl bir yaklaşımdır bu?' sorularını sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/ozkoc-sozcu_16_9_1628692128.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpli-ozkoc-turk-gencleri-olmeye-giderken-afgan-gencler-burada-yasamaya-geliyor-6587667/"]

[old_news_related_template title="Akşener'den Afgan göçmen açıklaması: Beka ile ilgili sorun olacaktır" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener son günlerin tartışma konusu düzensiz Afgan göçmenler hakkında Erzincan'da konuştu. Akşener, 'Afganlar yıllardır İran’a çalışmaya gelir sonra da giderler. İran sınırı açtı, bizim sınırda hiçbir şey yok arabalara doldurulup çeşitli yerlerde bu insanlar buğday atar gibi dökülüyor. Bu nedirin cevabı var mı sizin içinizde? Ben de de yok.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/aksener_16_9_1628687783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksenerden-afgan-gocmen-aciklamasi-beka-ile-ilgili-sorun-olacaktir-6587522/"]