Altındağ ilçesinde Ulucanlar Göz Hastanesi'nin arka sokağında vatandaşlar, Kızılay'ın her gün sabah 09.00 ile öğlen 13.00 saatleri arasında dağıttığı sıcak yemekten almak için metrelerce kuyruk oluşturdu. Bir kap yemek için saatlerce sırada bekleyen vatandaşların durumu ülkedeki açlık ve yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

2 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITILIYOR

Görüntüleri SÖZCÜ Whatsapp İhbar Hattı'na ulaştıran ismini vermek istemeyen bir vatandaş, yaşanan durumu şu sözlerle dile getirdi:

- Ben annemi göz hastanesine getirmiştim. Hastanenin camını açtım baktım ciddi bir gürültü var. İnsanların göz muayenesi için sıra bekliyor sandım ancak ellerindeki kabı ve Kızılay aracını görünce durumu anladım. Ben iki-üç gündür hastaneye geliyorum, her seferinde aynı manzara oluşuyor burada. En az 2 bin civarında insana burada yemek dağıtılıyor. Kuyrukta yaklaşık 150-200 kişi vardı, ama bu kuyruk hiç bitmiyor.

AÇLIK YOK DİYORLAR AMA MANZARA ORTADA

- Saat sabah dokuz civarında başlıyor, saat öğlen bir halen kuyruk vardı. Ülkenin geldiği nokta bu. Ankara'nın göbeğinde çok acınası bir durum bu. Çoluk çocuk, yaşlı insanların o durumuna çok üzüldüm. Her gün klasik bir şekilde oraya ellerine bir yoğurt kabı alıp oraya sıraya geçiyorlar. Bu manzara Saray'a yaklaşık 2-3 kilometre uzaklıkta. 'Açlık yok' diyorlar ama manzara ortada. Hakikaten insanlar çok kötü durumda. Yoksa hiç kimse bir kap yemek alayım diye oradaki kuyrukta saatlerce beklemez. Bu manzara bizim de ayıbımız.