Mersin’de bilgisayar mühendisi Ş.Ö.’yü Bitcoin hesabı için kaçırarak bir süre alıkoyduktan sonra serbest bırakan ve çevredeki kamera görüntülerinden yola çıkan polisin sıkı takibini sonucu yakalanan 4 zanlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay 3 gün önce merkez Toroslar ilçesine bağlı yayla özelliği bulunan Gözne yolu üzerinde meydana geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan 4 zanlı bir restorandan çıkan ve takip ettikleri bilgisayar mühendisi Ş.Ö.’yü, kafasına silah dayayarak kaçırdı. Zorla bindirdikleri araçta bir süre alı konularak Bitcoin hesabındaki paraları hacker marifeti ile almak isteyen şüpheliler, amaçlarına ulaşamadan bıraktılar.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Kaçırılarak bir süre alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Ş.Ö.'nün şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çevredeki kamera görüntülerinin incelenmesi ve çalışması sonucu belirlenen aracın plakasından yola çıkarak zanlıların izine rastlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda  M.B.Y Tarsus’ta, C.Y ve M.T ise Adana’da S.Y. ise Mersin’de yakalandı.

TUTUKLANDILAR

Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma ve cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından haklarında işlem yapılan M.B.Y, M.T, C.Y, S.Y. isimli şüpheliler çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

[old_news_related_template title="İki kardeşten 3,6 milyar dolarlık Bitcoin vurgunu" desc="Kripto para vurgununa bir yenisi daha eklendi. 17 ve 20 yaşındaki iki kardeş 3,6 milyar dolarlık Bitcoin ile ortadan kayboldu. Öte yandan bu yılın nisan ayı sonuna kadar kripto para hırsızlıkları, hackleri ve benzeri dolandırıcılıkların toplam maliyeti 432 milyar dolara ulaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/24/iecrop/bit_16_9_1624557636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/iki-kardesten-36-milyar-dolarlik-bitcoin-vurgunu-6504171/"]