Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy ile Gümüşlük Mahallesi arasındaki Tırman Tepesi yamaçlarında bugün saat 15.00 sıralarında makilik alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı.

Alevlerin Dereköy, Gümüşlük ve Peksimet köylerine yönelmesi üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi ve orman arazözlerinin müdahale ettiği yangına vatandaşlarda ellerinde çalı çırpı ve küreklerle müdahale etti. Polis ve jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yangın makilik alanda ilerlerken bölgedeki iş makinaları ile traktörler ve su kamyonlarının yangın mahalline yönlendirildi.

Yapılan yoğun müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı. Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bodrum yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

[old_news_related_template title="Pakdemirli açıkladı: Milas'taki yangın kontrol altına alındı" desc="Muğla Milas’taki yangın için 'Oldukça büyük bir yangın' diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Muğla’ya kaydırılan uçaklardan 2’si Türkiye'deki orman yangınlarından çok daha fazla orman yangını bulunan Yunanistan’a kaydırılması planlanmaktadır. Bir endişe doğuyor ‘Acaba bizde bir şey var mı’ diye. Toplumdaki psikolojiyi de anlayabiliyorum. Rahat olun' dedi. Açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Pakdemirli, 11 gündür devam eden Milas'taki yangının kontrol altına alındığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/pakdemirli-sha1_16_9_1628608965.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/pakdemirli-ucaklarda-kapasite-fazlamiz-var-muglaya-kaydirilan-ucaklar-yunanistana-gidiyor-6586040/"]

[old_news_related_template title="Çeşme'de yangın" desc="İzmir’in Çeşme ilçesi Ovacık mevkiindeki eski çöplük alanında çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınırken, Kaymakam Ünal Çakıcı tüm ekiplerin gece boyunca çalışacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/cesme_16_9_1628628144.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cesmede-yangin-6586421/"]