Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını karlı ve soğuk havaya rağmen sürdürdü.

Rüzgarlı ve hissedilen sıcaklığın eksi derecelere ulaştığı havada Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü içerisinde rektörlük binası önünde 32. kez toplanan öğretim üyeleri, rektör atamasını protesto etti.

Rektörlük binasına sırtını dönen öğretim üyeleri, sessiz eylemlerinin ardından alkışlı protesto gerçekleştirdi.

"KABUL ETMİYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ"

Görüntüler Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Can Candan tarafından, "Bir kez daha rektörlük binasına arkamızı döndük ve tekrarladık: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" ifadeleriyle paylaşıldı.

"BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN"

Okulun çıkış kapısında toplanan öğrenciler burada basın açıklaması okudu. Taleplerini bir kez daha dile getiren öğrenciler şöyle dedi:

* Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar derhal istifa etsin. Gözaltında, ev hapsinde, tutuklu olan bütün arkadaşlarımız serbest bırakılsın. Bir darbe kurumu olan Yükseköğretim Kurumu (YÖK) kapatılsın.

* Kampüslerimizi abluka altına alan polis okulu terk etsin. LGBTİ+ öğrenciler ve tüm LGBTİ+’ların temel insan hakları ve tüm anayasal hakları tanınsın. Tüm bunları ve dahasını söylemeye yüreğimiz yetiyor. Asla aşağı bakmayacağız.

[old_news_related_template title="Boğaziçili akademisyenler: Atanmış rektör ve yardımcılarını istifaya davet ediyoruz" desc="Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniversitelerine rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto eylemlerini bugün de sürdürdü. Rektörlük binası önünde açıklama yapan akademisyenler, Melih Bulu’yu, rektör yardımcılığı görevini kabul eden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'yi istifaya davet etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/12/iecrop/bogazici-sozcu1_16_9_1613140819.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-akademisyenler-atanmis-rektor-ve-yardimcilarini-istifaya-davet-ediyoruz-6256689/"]

[old_news_related_template title="Boğaziçililer hakkında provokatif çağrı: 'Dilini, elini koparacağız'" desc="İnternette yayın yapan bir haber portalının kurucusu ve yayın yönetmeni olan ve AKP uygulamalarını destekleyen paylaşımları ile dikkat çeken youtuber Emre Kayırlı, Boğaziçi Üniveristesi'ndeki protestolara katılanları hedef aldı. Kayırlı, sosyal medya paylaşımında ise 'dillerini koparacağız, ellerini kıracağız' ifadesiyle tehditler savurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/11/iecrop/detay-kopya-16_16_9_1613045402.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicililer-hakkinda-provokatif-cagri-dilini-elini-koparacagiz-6254714/"]