Boğaziçi üniversitesine rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto gösterilerinde, önceki gün üniversitenin Kuzey Kampüsü önünde gözaltına alınan 24 üniversiteli arkadaşlarına destek olmak için dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne gelerek basın açıklaması yapmak isteyen yaklaşık 150 öğrenciye polis müdahale etmiş ve 52 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 52 öğrenciden 46’sı emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 6’sı ise İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

4 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılığa ifade veren 6 öğrenciden 4’ü, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘Görevli memura mukavemet' ve ‘Kamu malına zarar verme’ suçlarından tutuklanma talebiyle, diğer 2’si ise yine aynı suçlardan adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

BİR ÖĞRENCİNİN CORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolünden geçen 6 öğrenciye COVID-19 testi de yapıldı. Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 öğrenciden birinin testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 6 öğrencinin tamamı, ‘Kamu malına zarar verme’ suçundan imza ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

Böylece, önceki gün Boğaziçi Üniversitesi önünden gözaltına alınan 24 öğrenci ve dün Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınan 52 öğrenci olmak üzere toplamda 76 öğrencinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan öğrenciler adliye çıkışında, "Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar attı.

[old_news_related_template title="Boğaziçi eylemcisi 6 öğrenci gözaltında" desc="Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan öğrencilere destek olmak için İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve burada gözaltına alınan öğrencilerden 52 öğrenciden 46’sı emniyetten serbest bırakıldı. 6 kişinin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/27/iecrop/10-reuters_16_9_1612363379_16_9_1616844702.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/bogazici-eylemcisi-6-ogrenci-gozaltinda-6338307/"]