Boğaziçi protestolarından sonra gözaltına alınıp emniyetteki işlemlerinden sonra savcılığa çıkarılan 21 öğrenci, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



"GÖZALTILAR HUKUKA AYKIRI"

Avukat Abdullah Bişaroğlu, gözaltılarla ilgili yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı:

* Anayasanın ilgili hükmüne göre herkes daha önceden izin alınmaksızın gösteri, yürüyüş ve protesto yapma hakkına sahip.

* Polis hukuka aykırı bir şekilde öğrencilere müdahale etti. Dosyadaki delillere baktığımız zaman aslında hiçbir şey yok elimizde.

* Şunu söyleyebilirim. Bu bir gözdağıydı. Toplumun geri kalanına 'bakın burada hakkınızı kullanırsanız böyle olur' dediler.

* Gözaltına alınış şekillerine bakılırsa zaten son derece düşmanca olduğu fark edilebilir.

* Öğrencilerin kapılarının kırılması, şafak vakti operasyon yapılıp gözaltına alınmaları. Bunlar hiç olağan, normal şeyler değildir.



TOPLAM 45 ÖĞRENCİ SERBEST

Dün Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektörü protesto eden gösterilere katılan 24 öğrenci sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı.

Boğaziçi protestolarından sonra toplam 45 öğrencinin gözaltına alınmıştı. 45 öğrenciden 1'i doğrudan serbest bırakılırken 44 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Fahrettin Öztürk/SÖZCÜ

[old_news_related_template title="Canan Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan'a 'DHKP-C militanı' yanıtı" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili bir soruya verdiği yanıtta kullandığı 'Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır' ifadelerine cevap verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/08/iecrop/kaftancioglu-dha-1_16_9_1610116303.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/canan-kaftancioglundan-erdogana-dhkp-c-militani-yaniti-6203141/"]