Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin çadır eylemleri devam ederken, rektörlüğün kampüslerde oluşan güvenlik ve sağlık risklerini gerekçe göstererek 5 Temmuz’a kadar kampüse girişleri kısıtlaması ve kapılara kilit vurulması öğrenci ve akademisyenlerin tepkisini çekti.



Öğrenciler, uygulamayı protesto için Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri önünde toplandı. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Kampüs girişlerine polis barikatları çekildi.

Kapıları açıp okula girmek isteyen öğrencilere çevik kuvvetlerin müdahalesiyle arbede yaşandı. Bazı öğrenciler engeli aşarak kampüse girince üniversite güvenliği müdahale ederek öğrencileri dışarı çıkardı.



[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısına bir kez daha kilit vuruldu, akademisyenler içeriye alınmadı" desc="Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin çadırlı eylemleri devam ederken, kampüslerde güvenlik ve sağlık riski oluştuğunu gerekçe gösteren rektörlük, pazartesi gününe kadar girişleri kısıtladı, kampüs kapılarına kilit vuruldu. Kampüse alınmayan akademisyen Can Candan, '17 senedir akademisyen olarak çalışıyorum. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Korkunç bir şey. Bu bir yetki aşımıdır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/03/iecrop/bogazici-sozcu-1_16_9_1625322064.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-universitesi-kapisina-bir-kez-daha-kilit-vuruldu-akademisyenler-iceriye-alinmadi-6519834/"]